Celstraf geëist tegen Schiedamse PVV’er die na zelfmoord Willie Dille met een aanslag dreigde

Het OM heeft gisteren een celstraf van 46 dagen geëist tegen Danny Feelders, de man die na de zelfmoord van het Haagse PVV-gemeenteraadslid Willie Dille met een aanslag dreigde. Daarnaast kreeg hij ook nog een contactverbod met raadslid Arnoud van Doorn en een taakstraf van 120 uur opgelegd. Omdat Feelders de celstraf al in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft hij niet meer de cel in. 

Dille pleegde vorig jaar zelfmoord. Kort voor haar dood beweerde ze in opdracht van Arnoud van Doorn ontvoerd en verkracht te zijn door een groep moslims. De overduidelijk met ernstige psychische problemen kampende Dille werd door vrijwel niemand serieus genomen, ook niet door de partijtop van de PVV die zich hulde in stilzwijgen.

Uiteraard lag dat anders op sociale media, waar het extreemrechtse plebs 24/7 bezig is vuurtjes te stoken. In een besloten groep op Facebook schreef Feelders: “Als dit geen drastische consequenties gaat hebben, pleeg ik zelf een aanslag”. Daarop werd Feelders door de politie van zijn bed gelicht.

Feelders is geen onbekende binnen het extreemrechtse circuit. In het verleden uitte hij ook al zijn bewondering voor de Noorse terrorist Anders Breivik.


Uitgelichte afbeelding: Anders Breivik in de rechtszaal. Illustratie: Twitter