CDA-er Ger Koopmans heeft echt helemaal niks met dieren!

De Partij voor de Dieren zet dieren op een zodanig voetstuk dat mensen er last van hebben. Geen dier wordt beter van die partij. En de dierenactivistenlobby is business geworden. CDA-Kamerlid Ger Koopmans maakt in een interview in de Volkskrant vandaag geen geheim van zijn afkeer van de PvdD.

Koopmans noemt de omgang met dieren een ‘nieuw politiek taboe’. “Je mag bijna niet meer zeggen dat een dier wordt geslacht voor het de pan ingaat. In ons collectieve onderbewustzijn denken we dat het er vanzelf in springt.”

Nee lul!!!!!!!! (sorry, maar hier word ik wel zo kwaad van!!!!!!) Veel mensen vinden gewoon dat wij als mens het recht niet hebben om een dier een kort, kloteleven te geven, volgestopt met groeimiddelen en antibiotica. Dat er kippensnavels afgeknipt moeten worden, dat er varkensstaarten afgeknipt moeten worden (allemaal zonder verdoving, want dat kost te veel), omdat de dieren onder stress elkaar te lijf gaan en de staarten aanvreten. Dat is natuurlijk omdat die dieren het zo leuk hebben op hun vierkante centimeters.
😥

Eikel van een CDA’er, het gaat er om dat er een beetje netjes met dieren wordt omgegaan voor dat ze gedood worden. En wat lees ik in dit stukkie? Alles over mensen, werk, maatregelen en opbrengst. En wat lees ik over de dieren? Niks! Mogen gewoon op elkaar gepropt, met amper leefruimte, in brandbare stallen lekker veel risico lopen en eventueel levend verbranden. Want anders is het onrendabel voor het boerenbedrijf. Ook het CDA vindt dat Henk & Ingrid recht hebben op kiloknallers die stijf staan van de groeimiddelen en antibiotica.
Ow ja, de dieren moeten volgens Koopmans gewoon heel blij zijn dat ze in een Nederlandse bio-industriestal mogen staan te lijden, want in het buitenland is het veel erger!
😥

En nee, ik ben geen lid van de PvdD en ben slechts parttime vegetariër. Ik vind ook dat de PvdD met hun rituele slachtmotie geheel voorbijgegaan is aan de essentie van het lijden van de dieren. Doe iets aan de verschrikkelijke omstandigheden waar dieren in moeten leven als bio-industriedier. Maar dat wordt even niet genoemd. Weken, maanden, jaren van lijden moesten het afleggen tegen de laatste minuut. Eerlijk gezegd vond ik die hele motie een hele slechte zaak en heeft mij niet overgehaald om de PvdD te steunen. Het was voor mij gewoon populistische prietpraat, even snel scoren over de ruggen van miljoenen dieren.

Maar ik vind dat je dieren netjes moet behandelen vóór dat je ze dood maakt. Geef ze een goed leven en een snelle dood. Dat wat de mens er op dit moment van maakt, is bedroevend en dieronterend.

3 gedachten over “CDA-er Ger Koopmans heeft echt helemaal niks met dieren!”

  1. Koopmans is vooral koopman, christelijk rentmeesterschap is aan hem niet besteed

    gelukkig horen we vaak genoeg een ander geluid van Koppejan en Ferrier 🙂

  2. Het dient gezegd dat Trouw voor een mooie illustratie bij de woorden van dit stuk niemand heeft gezorgd.
    Wie de hel is nou weer Ger Koopmans? Het CDA heeft inderdaad nog steeds veel te veel Kamerleden.

Reacties zijn gesloten.