Burgers van Amersfoort weten tenminste hoe burgemeester functioneert

Dankzij het lekken van een functioneringsgesprek weten de burgers van Amersfoort dat hun burgemeester wat meer zou moeten luisteren en empathie tonen. Ook moet hij zijn waffel mond houden en niet direct met een ‘oplossing’ klaar staan.

De burgemeester is geschokt dat gewone inwoners nu net zoveel weten als de fractievoorzitters in de raad. Dat was en is niet de bedoeling:

Burgemeester Bolsius (CDA) laat in een schriftelijke verklaring weten ‘geschokt’ te zijn. ‘Het resultaat van dat gesprek moet zijn dat de raad en de burgemeester elkaar beter begrijpen, dat we signalen over en weer met elkaar delen.’

Volgens hem was het ook dit jaar ‘een open en goed gesprek waar iedereen aan tafel zich vrij voelde om te spreken en er begrip was voor elkaars beelden en posities.’ ‘Ik ben dan ook geschokt dat op deze manier het vertrouwen van alle gesprekspartners aan tafel is geschonden.’

Ach en wee wordt er geroepen door de drie fractievoorzitters die zich nu publiekelijk in het interlockje zien staan omdat de gelekte openheid over het functioneren van burgemeester Bolsius ‘gênant en heel ernstig’ is. Nee, niet voor de burgemeester maar voor de fractievoorzitter Hiske Land van GroenLinks en de fractievoorzitters Rob van Muilekom (PvdA) en Manfred Vogels (VVD).

‘Ook wij voelen ons in onze integriteit aangetast nu dit op straat ligt’, aldus Land.

Zodra politici het woord integriteit in de mond met meel nemen moet je oppassen. Want dan moet er een stoepje schoon geveegd worden. Ook in Amersfoort.

2 gedachten over “Burgers van Amersfoort weten tenminste hoe burgemeester functioneert”

  1. Integriteit betekent blijkbaar dat de mening van de politici alleen onder stricte geheimhouding mag worden besproken, en de inwoners van alles op de mouw moet worden gespeld. Als dit wordt doorbroken, en de echte mening van de politici openbaar wordt gemaakt, dan is er blijkbaar een integriteitsprobleem door het lekken van waarheid.

Reacties zijn gesloten.