Buitenlands uiterlijk levert gevangenisstraf op

Als u een buitenlands uiterlijk heeft, heeft u VIJF keer zoveel kans om tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld te worden als u de fout in gaat. Als u daarbij bovendien geen Nederlands spreekt, maar in dat geval leest u dit niet, is die kans TWINTIG keer zo groot.

En ja, dat is gecorrigeerd voor verschillende omstandigheden en verschillende delicten, zo blijkt als u het gehele rapport [pdf] doorleest. Dat deed ik namelijk omdat ik die extreme getallen bijna niet kon geloven.

Ik weet niet hoe het met u is, maar ik schrik hier enorm van. Van de andere kant hoef je er niet helemaal verbaasd over te zijn als je weet dat tuig als een Raymond de Roon (PVV) het tot officier van justitie kan schoppen. Je zult die toch treffen als andersgekleurd persoon in de rechtszaal…

Ik heb Nederlandse voorouders tot ergens vooraan in de 19e eeuw (en de niet-Nederlandse zijn Duitsers en Belgen) maar wordt wel buitenproportioneel bruin in de zomer. Reden om mij juist dan extra netjes te gedragen blijkbaar.

13 gedachten over “Buitenlands uiterlijk levert gevangenisstraf op”

 1. Nou mij verbaast het niets. Het is al jaren zo en waarschijnlijk overal.( Ik denk dat de VS misschien wel het bekendste voorbeeld is). Het heeft mij altijd verbaasd dat de meest voor de hand liggende verklaring voor het bovenmatig veel voorkomen van allochtonen in de cijfers van verdachten en veroordeelden steeds werd genegeerd en dat Wilders zo lekker kon schermen met deze gegevens zonder dat iemand oog had voor enige nuancering

  op 25 juni 2010 bv
  De ene kop zegt:
  ‘Helft Marokkaanse jongemannen in aanraking met politie’
  http://www.nu.nl/binnenland/2278017/helft-marokkaanse-jongemannen-in-aanraking-met-politie.html
  De andere:
  ‘Helft Marokkaanse jongeren pleegt misdrijf
  http://www.depers.nl/binnenland/490090/Helft-Marokkaanse-jongeren-pleegt-misdrijf.html

  Terwijl het over hetzelfde onderzoek gaat.
  in de ogen van velen is in aanraking komen met de politie of verdacht worden van een strafbaar feit hetzelfde als schuldig en veroordeeld zijn.

  De onderzoekers hadden er nog geen verklaring voor dat de allochtone jeugd zoveel vaker in aanraking kwam met de politie. Ze vonden wel dat in Nederland nog weinig aandacht was voor de verklaring dat dat de politie meer let op bijvoorbeeld Marokkanen dan op autochtonen. “In België hebben wetenschappers wel de tendens vastgesteld dat justitie discrimineert.”

  en ook de Britse politie kan er wat van: rascistische profilering
  http://bit.ly/x5iz5o

  Bij deze dus ook voor Nederland vastgesteld.

 2. Het is goed dat er openlijk over de heersende discriminatie en segregatie uiteindelijk wordt gesproken.
  Het is een startpunt, maar er moet veel meer komen, vooral uit de kant van onze politici.

  Mijn informatie is dat op allerlei niveaus in verschillende instituties wordt ongeoorloofd onderscheid onder de burgers gemaakt. Xenofobie, racisme, segregatie, discriminatie.

 3. De neger van Venlo loopt nog steeds vrij rond. Niet dankzij Moszko maar uitsluitend door zijn perixidepruik

 4. #3 Daar zit iets in. Toen ik vroeger nog (lang) zwart haar had, had ik veel meer last met wouten dan nu het grijs is.

 5. #1
  Uit dePers: (http://is.gd/9P5Bcu )

  Ruim de helft van de Marokkaanse jongens heeft op zijn 22ste minstens één misdrijf gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Criminologie. Het gaat om 54 procent van de jongens en mannen die in 1984 in Nederland zijn geboren uit ten minste één Marokkaanse ouder. Van de Nederlandse mannen in diezelfde leeftijdsgroep pleegde 20,3 procent voor hun 23ste verjaardag een of meer misdrijven.

  In 1984 werden volgens de onderzoekers in Nederland ruim 87.500 jongens geboren en ruim 83.300 meisjes. Voor de vergelijking zijn zij opgesplitst in categorieën Nederlands, Marokkaans, Surinaams, Antilliaans, Turks en ‘overig’. Van de gehele groep had ruim 14 procent op 22-jarige leeftijd minimaal één misdrijf op z’n kerfstok.

  Leuke cijfers zijn dit. Je kunt ze namelijk ook een tikje anders lezen.
  2% van de bevolking is Marokkaans. (320.000) Aantal jongens die geboren zijn in ’84 dus ca. 2000.
  18% is van een ander niet-westers ras (3.000.0000) In ’84 zijn uit hen 15.000 jongetjes geboren.
  80% van de bevolking is autochtone Nederlander.(13.000.000) In ’84 zijn er dus 70.000 keurig nette Nederlandertjes geboren.

  We zetten eventjes de criminalteitscijfers op een rijtje.
  54% maal 2.000 = 1080 criminele Marokkaantjes.
  14% maal 15.000 = 2.100 van een ander ras.
  20% maal 70.000 = 14.000 Nederlands geboefte.

  De krantenkop hoort dus te zijn:
  NEDERLANDSE JONGENS 12 MAAL ZO VAAK BETROKKEN BIJ EEN MISDRIJF DAN MAROKKAANSE!!!!
  Aangezien ca 15% van de autochtone hardwerkende Nederlander tot de groep Wilders-aanbidders behoort, maken we nog even als onderkop:
  Kinders van Wilderstemmers even zo vaak betrokken bij criminaliteit als bij allochtone groep en bijna 2 maal zo vaak als bij Marokkanen.

 6. Goed punt Henk.
  Behalve je duidelijke cijfers die de officieele propaganda tegenspreken, hiermee wordt ook duidelijk hoe de officieel hersenspoeling in Nederland te werk gaat.

 7. Hetzelfde geldt voor de werkgelegenheid.
  Hetzelfde geldt voor de verenigingsleven.
  Hetzelfde geldt voor de eenvoudige intermenselijke contracten in Nederland.

  Alles wordt op de vreemdelingen, buitenlanders, allochtonen aangesmeerd, want dat doet ons beter er uitzien in onze grenzeloze egotripping.

 8. #6 #7
  We hebben in Groningen een jaar of 15 geleden zo’n onderzoek gehad, waaruit bleek als je gelijkwaardige wijken war betreft leeftijdopbouw en onderhoud, maar waarbij in de ene wijk veel allochtonen (Turken en Marokkanen) wonen en de andere voornamelijk uit autochtonen bestond dat er praktisch geen verschil was. Daarbij kwam ook nog eens het feit wat ook vermeld is het krantenartikel dat mensen met een getinte huidskleur sneller “gepakt” worden én nog opvallender (en waardoor aanvankelijk de cijfers verkeerd werden geïnterpreteerd ) het aantal valse meldingen ook werd meegeteld.

 9. “onderhoud” moet zijn “achterstallig onderhoud”; achterstandswijken dus. Allochtonen zijn oververtegenwoordigd in achterstandswijken, maar net zo crimineel als de gastjes in idem dito wijken waar weinig allochtonen wonen.

 10. “…nog opvallender (en waardoor aanvankelijk de cijfers verkeerd werden geïnterpreteerd ) het aantal valse meldingen ook werd meegeteld.”

  Het is een (bewust) stilgezwegen maatschappelijk probleem dat er sprake is van een tsunami aan valse meldingen met betrekking tot donker huidskleur en allochtonen. Erger nog – dit is een onderdeel van de in de laatste jaren bewust gecreëerde vanuit rechts hoek VVD-CDA-PVV hetze over donkerkleurigen en buitenlanders/allochtonen.

  Afgezien van het feit dat deze hetze probeert het echte probleem in de basis te verhullen – dat er oorspronkelijk aan de criminaliteit sociale oorzaken liggen die rechts alleen doet verergeren en niet oplossen. Hun traditioneel reflex in dezen is zondebokken (liever bij de allochtonen) zoeken. Makkelijk om te haten.
  Daarna de cijfers van de onderzoeken door Van Roon achtigen laten aanpassen en bewust desinformatie verspreiden bedoeld voor nadere hersenspoeling van de bevolking.

 11. Brinkman, de Roon en hun professionele groupies zijn, onder vele anderen, het levend bewijs dat racisme, xenofobie, segregatie zijn tot op alle niveaus en haast in alle instellingen van de Nederlandse maatschappij doorgedrongen en gewone burgers worden hiermee getreiterd en worden stelselmatig het slachtoffer er van.

  In wezen bestaan nu twee Nederlanden – een voor de “bloedzuivere” etnisch pure Nederlanders, waar de meeste wetten wat netjes worden toegepast en een hele andere Nederland met een hele andere soort van leven vol discriminatie, racisme en valse aantijgingen voor de “allochtonen, buitenlanders” enz.

  Dit kabinet heeft deze tendens tot het uiterste versterkt.

 12. #11
  Ik ben helaas de link kwijt maar Wilders vertelde eens dat hij iemand die beheerder was van een buurtclub een Marokkaanse vader tegen z’n zoon had horen zeggen dat hij maar aan het stelen moest gaan want dit is z’n land toch niet.
  Iedereen “hoort” bij zoiets de hoontoon van de vader die tegen z’n opstandige zoon zegt: “Ja hoor jongen, je doet je best maar! Ga jij maar stelen, want dit is je land toch niet…” Puur sarcastisch bedoeld dus.

Reacties zijn gesloten.