Is Brussel nu wel of niet akkoord met plan Hedwigepolder?

Henk Bleker (CDA) kondigde eerder vandaag trots aan dat Brussel akkoord was met zijn alternatieve ontpolderplan, maar later kwamen er weer berichten uit Brussel dat dit nog niet het geval was, en dat er ook niet reeds vrijdag een brief over zou komen.

Bronnen rondom de Europese Commissie laten weten dat de brief van de Commissie pas maandag komt. Brussel zal waarschijnlijk instemmen met het kabinetsplan, maar onder voorwaarde dat er een ‘strak tijdspad’ zal worden gevolgd.

Hij wil zijn briefje, waarop de mededeling van de Europese Commissie zou staan, eerst niet aan de Kamer laten zien, dan is het weer geen briefje maar zijn eigen notitie van een telefoongesprek…

Kortom, het is toch opmerkelijk hoe er bij deze staatssecretaris steeds weer direct een sterke indruk van gesjoemel en verhullend taalgebruik gewekt wordt, zelfs voor een CDA’er. Nou ja, hij is om te beginnen natuurlijk al het kabinet ingesjoemeld na weken van heftige ontkenning van plannen in die richting.

5 gedachten over “Is Brussel nu wel of niet akkoord met plan Hedwigepolder?”

  1. Hoe hebben zo veel falende bestuurders zulke functies kunnen krijgen in dit faal kabinet.

  2. Ik snap hier helemaal niks van ?????
    Na jaren touwtrekken over het uitdiepen van de westerschelde met de belgen geven wij ze eindelijk hun zin en dan moeten we als compensatie ook nog een polder onder water zetten.
    Straks beginnen de duitsers over het uitdiepen van de waal en merwede zodat zeeschepen gelijk door kunnen varen naar het roergebied en dan moeten we zeker de rest van nederland onder water zetten.

  3. #2 @Rein
    Recht van overpad. Maar dan op Internationaal niveau.
    Zo is er als het goed is ook nog ergens een afspraak dat Duitsland en België een spoorverbinding mogen aanleggen dwars door Nederland (Limburg).
    Overblijfselen van Hanzeroutes van honderden jaren terug ofzo.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Recht_van_overpad

  4. @2
    Bij alle grote infrastructurele werken in Nederland waarbij natuur verloren gaat moet er ergens anders, als compensatie, natuur gecreeerd worden.
    Door het uitdiepen van de Westerschelde wordt het onderwater profiel van de vaargeul steiler waardoor er langs de oevers natuur verdwijnt. Door bij de Hedwige polder de buitendijk te doorbreken kan hier bij hoogwater water in- en uitlopen, in de polder ontstaat dan de natuur die elders verdwenen is.
    We hebben zelfs een goede deal gemaakt met de Belgen dat zij de kosten van het ontpolderen zouden betalen, Dan moet je dat natuurlijk wel doen.
    Trouwens dit ontpolderen is niets nieuws. Bij het eiland Tiengemeten is dit ook al gebeurt, toen noemden ze het “terug geven aan de natuur” , dat klinkt een stuk leuker dan ontpolderen, er is dan ook nauwelijks verzet tegen geweest.

Reacties zijn gesloten.