Brinkman (PVV) wil recht op sabotage Arondéuslezing behouden

De PVV in Noord-Holland stapt naar de bestuursrechter om te voorkomen dat de statencommissie die de jaarlijkse provinciale Willem Arondéuslezing organiseert in het vervolg in beslotenheid gaat werken. Dat kondigde Hero Brinkman, fractievoorzitter van de PVV in de Noord-Hollandse Staten, vanavond aan in het debat over de lezing.

De statencommissie wil die beslotenheid om te voorkomen dat *kuch* sommige *kuch* partijen kandidaten voor het houden van de lezing bij voorbaat ter discussie willen stellen, en op die manier de betreffende genodigde onder druk proberen te zetten:

Spreker en trendwatcher René Boender trok zich vorige maand terug, nadat Hero Brinkman hem op het sociale medium Twitter een ‘grote graaier’ had genoemd. Ook zou hij bedreigende telefoontjes hebben ontvangen.(Trouw)

Hero Brinkman kondigde wel nog aan dat de PVV een alternatieve lezing gaat organiseren met een voor- en tegenstander van de multiculturele samenleving. Als tegenstander nodigde hij Thomas von der Dunk uit. Oh ja, Von der Dunk, met wie Brinkman destijds zelf wel eens even in debat zou gaan en helemaal tot onder de enkels af zou zagen, als de lezing in het provinciehuis gehouden zou zijn en hij daarheen zou zijn gegaan wat echter bij nader inzien allemaal met terugwerkende kracht toch niet gebeurde.

 

1 gedachte over “Brinkman (PVV) wil recht op sabotage Arondéuslezing behouden”

  1. PVV wil openheid van bestuur? 😮

    Oh wacht, het gaat om andere partijen, dan hoort het natuurlijk wél.

Reacties zijn gesloten.