Briefstemmen: in Frankrijk zijn verkiezingen wél uitgesteld…

Ik hoor het net: briefstemmen blijft alleen voor 70+. Dat deugt niet, want het feitelijk argument van de Partij voor de Dieren blijft overend, ook in het vonnis. Maar het is onweerlegbaar: er zijn namelijk écht hon-derd-dui-zend-en mensen die kwetsbaar zijn – en onder de 70.

De rechter heeft zojuist één fout gemaakt: slapte. Hij overwoog namelijk dat de gevolgen van uitbreiden van het briefstemmen te ingrijpend zouden zijn. Voor wie dan? Voor de kwetsbaren? Nee, dat bedoelde hij niet: voor de arme oude staat. Die zou dan een nieuwe wet moeten invoeren en daar kan hij, als eenvoudig rechtertje, toch niet op aan gaan dringen? Toch? Niet dan? Nou, snap je? (Eh… ik moet even weg, waar is hier de uitgang…?)

Beste rechtertje, vage angsthaas, kool- en geitspaarder, cryptofan van de Rutto-de-grutto, Prins der Paaiers…

Het Kan Heus Wel, Maar Je Moet Dan Wel ‘S-Ochtends Je Ballen Even Aangespen.

Dat lijkt veel enger dan het is. Ik wil je desnoods wel helpen…

Wat wordt nu het effect?

  • Rutto-de-grutto profiteert overdadig van de pandemische voordelen als Grote Leidende Prins der Paaiers.
  • De kleine partijen kunnen het schudden, waar ze overigens al danig in oefenen. Goed zo, jongens en meisjes! Van links naar rechts! (en weer terug natuurlijk…)
  • Het LBiA (Linkse Motorblok in Aanbouw) gaat vóór 17 maart niet lopen. Of het al kuchend gaat reutelen vóór pak-em-beet 17 juni is overigens ook een vraag, of liever: een antwoord.
  • Rutto-de-grutto zou pas een verkiezing waard zijn als alle uitkeringen in de Toeslagenaffaire zijn uitbetaald – en de slachtoffers een jaar rechtsbescherming tegen elke derdenvordering krijgen, doordat de belastingdienst die allemaal overneemt. Dat is overigens vrij simpel te regelen door de betrokken slachtoffers (ja, GRATIS…) een andere wettige naam plus BSN te geven (Voor wie is die rekening? Voor mij? Nee, dat ben ik niet. Kijk maar…)

Overigens blijf ik van mening dat op 4 mei op de Dam alleen doden uit WO-II herdacht dienen te worden. Zie de jaartallen op de achterzijde…

Reacties: fpamsterdam@yahoo.com