Brekend! PVV blijkt een hekel te hebben aan moslims!

Marktkoopman Eddy van Duijn liep als kandidaat- raadslid mee met de PVV en kwam tot de schokkende conclusie dat de PVV uitsluitend geïnteresseerd is in het afzeiken van moslims. Van Duijn – zo te zien geen onaardige kerel – dacht dat het bij de PVV om ouderenzorg en het ondernemersklimaat zou (kunnen) gaan, maar moest al snel constateren dat die onderwerpen de partij geen barst interesseren. In het dagblad Tubantia zegt Van Duijn inmiddels afgehaakt te zijn: “Het gaat bij die mensen alleen maar om de islam en je moet er ontzettend veel tijd insteken. Maar ik heb mijn handel op de markt, weet je wat me dat kost als ik een dag niet werk?”.

Van Duijn hoopte aandacht te kunnen besteden aan de falende ouderenzorg en de problemen waarmee kleine ondernemers in Enschede kampen, maar dat boeide buiten hemzelf niemand: alles ging steeds weer over de islam. Van Duijn voelde zich daar steeds ongemakkelijker bij worden: “Wat er gebeurt in de wereld vind ik niet goed. Die aanslagen, dat gedoe met radicale moslims, daar moeten ze echt wat aan doen. Maar ik krijg ook moslims aan mijn kraam op de markt en daar heb ik absoluut geen moeite mee. Wat mensen willen geloven moeten ze zelf weten”.

Het interview is verder vooral interessant omdat het een aardig kijkje biedt in de keuken van de PVV. Wat opvalt is het bijna lachwekkende amateurisme: “Ik kreeg een keer op zaterdag een mailtje, dat we maandagavond bijeenkomst hadden en dat ik als voorbereiding drie boeken over de islam moest lezen. Maar ja, ik sta op zaterdag op de markt. Dus die mail zag ik pas op zondag. En waar haal ik dan zo snel die drie boeken vandaan?”. Een van die boeken was overigens “De schijn-élite van de valse munters” van Gauleiter Martin Bosma, die zo dus nog een aardig centje bijverdient door kandidaat-raadsleden te verplichten zijn prulwerkje te kopen.

Hele, zéér lezenswaardige interview hier.