Brekend: Nederlandse taal rukt op in moskeeën

Waarom dit schokkend nieuws is weten we niet maar het staat in reuzenletters in de kranten dus het zal wel boeien:

De Nederlandse taal is in opkomst in moskeeën. In een aantal islamitische gebedshuizen preekt de imam tegenwoordig in het Nederlands. In andere moskeeën is de preek in het Arabisch, maar wordt die na afloop in het Nederlands samengevat ((Telegraaf)

8 gedachten over “Brekend: Nederlandse taal rukt op in moskeeën”

 1. Indien we langs deze weg Nederlands als officiële taal in Saoedi-Arabië krijgen, zijn we een hele eind weg.

 2. Zo zie je hoe snel tegenwoordig de integratie gaat. Bij de Sefardische Joden die einde 16e eeuw naar Nederland kwamen en de Ashkenazische Joden die begin 17e eeuw ook naar Nederland kwamen, duurde het 100 tot 150 jaar, voordat men Nederlands sprak in de Synagoge. Nu, na minder dan 50 jaar, is Nederlands al de referentie-taal in de moskeeën. Bij de Waalse Protestanten duurde het 300 jaar, voordat men Nederlands sprak in de kerk.
  Is dit geen punt voor de linkse correcte lieden om trots op te zijn?
  Blijkbaar laten ze zich nog altijd intimideren door populistisch rechts.
  QED.

 3. Trouwens, als je de fundamentalistische katholieken zo hoort; dan willen ze weer Latijn gaan spreken en zingen in de mis. Ik hoop dat de PVV daar een stokje voor gaat steken. Van griekse en latijnse knoflook-eters hebben we hier genoeg. Vertoon gewoon Fitna in de kerk en laat de priesters lekker genieten van de onschuldige achterwerkjes van de koorknapen. Ik heb in elk geval Wilders nog niet horen uitvaren tegen dergelijke misbruiken in de christelijke kerken. Bestaat “selectieve verontwaardiging” dan toch?

 4. Huib Schreef:

  Ik heb in elk geval Wilders nog niet horen uitvaren tegen dergelijke misbruiken in de christelijke kerken. Bestaat “selectieve verontwaardiging” dan toch?

  Daar zit ik al een poosje op te wachten maar de hypocrisie verbiedt Wilders om toch iets erover te zeggen.

 5. Huib Schreef:

  Zo zie je hoe snel tegenwoordig de integratie gaat. Bij de Sefardische Joden die einde 16e eeuw naar Nederland kwamen en de Ashkenazische Joden die begin 17e eeuw ook naar Nederland kwamen, duurde het 100 tot 150 jaar, voordat men Nederlands sprak in de Synagoge

  Zie je wel en dan wordt nog beweert dat de Islam geen bedreiging is. Als er geen kutsmoezen meer zijn om moslims te vervolgen dan kunnen die gasten ongelimiteerd hun gang gaan en lopen we binnen de kortste keren met een theedoek op op onze kop terwijl we al islamiserend onze vrouwen in elkaar slaan, onze zoons tot misdaad aanzetten en we extra vuilnisbakken eisen om de schaamlippen van onze dochters in op te kunnen bergen.

Reacties zijn gesloten.