BREKEND: Cohen treedt af als leider PvdA

Meer informatie volgt. Hier is al iets.

Update: en hier al iets meer:

Cohen zegt in een toelichting te hebben willen bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving maar dat hij er onvoldoende in is geslaagd ‘in de politieke en mediawerkelijkheid van ‘Den Haag’ de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig over het voetlicht te brengen’.

Update: Premier Rutte laat weten ‘dat hij grote waardering heeft voor de integere en respectvolle wijze waarop Job Cohen vanuit zijn idealen de publieke zaak heeft gediend.’
Laten we hopen dat Rutte Cohens opvolger wat minder zal kunnen waarderen.

Update: Cohen stelt in zijn toespraak dat hij ijverde voor een samenleving waar niet het recht van de sterkste of dat van de grootste mond geldt, en dat het huidige kabinet, dat met de meerderheid plus één regeert na een bewuste keuze voor de PVV, onnodige polarisatie veroorzaakt. Er is nog niet bekendgemaakt wie hem opvolgt.

Update: Partijvoorzitter Spekman zegt dat de nieuwe politieke leider uit de fractie moet komen en door de politieke ledenraad gaat half maart een zwaarwegend advies aan de fractie hierover worden gegeven. Hijzelf is er niet voor beschikbaar.

50 gedachten over “BREKEND: Cohen treedt af als leider PvdA”

 1. Spannend!!! Wie zal hem gaan vervangen?? Spekman? Thijs Berman lijkt me een aardige kandidaat.

 2. Ik zou eerst voor Timmermans gegaan zijn maar sinds ik weet dat dat zo’n kinderachtige ” communisten” hater is neem ik hem niet meer serieus. Verder zag ik een fimpje van hem waar hij 12 talen sprak dat moeten we hier niet hebben die flauwekul.

 3. Helemaal me eens vd Heuvel. Timmermans heeft bij mij ook afgedaan sinds ik z’n berichten volg op FaceBook.

 4. Als je nagaat hoe ongelofelijk triest het eigenlijk allemaal is verlopen.
  Tijdens de laatste verkiezingsdebatten hakkelde hij een paar keer. Kwam niet goed uit de verf. Het was niet zo dat hij iets fout zei o.i.d. maar wat onzeker over kwam. 31.000 stemmen kwam hij/PvdA vooral of mede daardoor tekort om als grootste partij uit de bus te komen.
  Door zijn gestuntel zitten we nu in Nederland met één van de meest afschuwelijkste en weerzinwekkendste kabinetten die we waarschijnlijk ooit gehad hebben.

 5. Hoorde zojuist oudkerk op t.v. zeggen, dat pvda zich moet realiseren dat het een anachronistische partij is, die moet gaan nadenken of het niet beter is, dat ze zichzelf opheft, of opgaat in iets nieuws, iets sociaal-liberaals, met mensen uit groenlinks en d66, en volgens oudkerk gaat asscher hier een rol in spelen.

 6. Nee DSW niet Mei Li Vos 😛

  Maar die Oudkerk, je zult hem maar als klant gehad hebben, de griezel. bbrrrrrrrrr

 7. Femke Halsema misschien ?? Per slot van rekening een ras PvdAstr die Groen Links tot een Neo Liberaal evenbeeld heeft gemaakt …. én goed bekend in de grachtengordel .

 8. Heeft die tuthola die de FNV in een buigende knechtenclub probeerde te veranderen al een baan ?? Jongerius heette die geloof ik …

 9. overigens hoopt Geert “vurig” dat het Asscher niet wordt

  als hij de Cohens en Asschers van deze wereld blijft uitmaken voor honden dan zal zelfs het CIDI zich gaan afvragen wat nu precies het verschil is met een “haatsjeik” die joden zogenaamd voor varkens en apen uitmaakt

 10. @24 , volgens mij ziet het CIDI Cohen , Asscher, Rottenberg en Oudkerk als afvalligen ….

 11. CIDI=cherem, indoctrinatie, deportatie en internering

  de favoriete methodes om met tegenstanders om te gaan

 12. Nu moet Geurt een nieuw haatfilmpje voor z’n `politieke’ zendtijd maken. Balen. Maar Tel Aviv zal wel betalen.

 13. @27

  inderdaad, nu op de eerste zender van de staatsomroep een spotje van de peeveevee dat volledig achterhaald is door het aftreden van Job

  wellicht krijgen we nu een waarschuwing voor een tsunami aan Cohens

 14. Het zou ontzettend triest zijn als er een fractieleider gekozen wordt terwijl diegene weet dat het straks is afgelopen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daarmee akkoord zal gaan. Stel ze kiezen Timmermans de VVD bouwvakker, dan zullen ze zeker die koers inslaan. Wat gaat Asscher dan doen? Toch weer het stuur naar het midden of helemaal naar links?

 15. Het aftreden van dhr. Cohen, ís het falen van de (huidige) PVDA. Mijn grootouders & zullie graf, zeg maar. Ondanks alles, zal het CDA (nog?!) meer klappen ontvangen. En terecht. Gods wil/ wet bestaat niet in een ‘seculiere staat’. Oftewel: GTFO & RTFM!

  Alsof de roots, van de PVDA, ook maar iets wenst van: ‘We Cohen’..Gast, ‘ondanks’ Barrack Obama (of PVV/ GS/ TMG-style: http://littlegreenfootballs.com/article/39936_Fox_Nation_Commenters_Spew_Hatred_and_Racism_at_First_Lady_Michelle_Obama + externe URL’s)..[Fox Nation Commenters Spew Hatred and Racism at First Lady]] …
  er blijven meerdere terechte vragen. Is Twitter, of bijv. Faceboek, belangrijker dan de wens van een bepaalde partij, om juist meer leugens en desorientatie te verspreiden? Henk? Ingrid?

 16. Jammer, maar Job was te aarzelend. Ik heb op hem gestemd omdat ik vond dat hij het antwoord op de PVV was, maar helaas,helaas hij talmde zo. Ik vind Job te lief, jammer dat hij niet heeft laten zien dat hij meer haar op zijn tanden had, dan was het vast goed gekomen. Nu nog even een gedegen PVV- bezem uit de oppositie halen en hopelijk komt het dan goed.

 17. Ja Bettina, Job is te beschaafd en te netjes. Ze moeten iemand hebben die in TK en in de media die rechtse malloten verbaal vol op de bek slaat. Zoals Berman onlangs in de TK. Was wel even genieten hoe die Bontes bloed ging spugen.

 18. Wat ziet iedereen toch in vredesnaam in die Asscher?! Wat heeft de man ooit gezegd of gedaan dat indruk maakte?

  Tja, Cohen is geen type van ‘Ik val aan, volg mij’, maar een ‘verbinder’. Hij zou het goed gedaan hebben als partijvoorzitter, net zoals hij een goede burgemeester was. Ik vind het ook jammer, maar het zorgt ook voor een nieuw elan: veel PvdA-ers voelen tot in hun botten dat het nu ‘erop of eronder’ geblazen is.

  Maar wat een meesterlijke zet van Spekman om voor de partij de zeggenschap op te eisen! Jammer alleen dat het iemand uit de huidige fractie moet zijn, al kon dat natuurlijk moeilijk anders – maar het is momenteel zo’n slappe hap daar…

 19. Hoe komen mensen nou op het idee dat Cohen zo netjes ,beschaafd en een verbinder is , Hallo mensen , dit is de bedenker van het huidige inhumane asielbeleid hoor !!!

 20. @38: Tja, hij dacht ‘koppelingswet, dat klinkt positief’. Nee, je hebt volledig gelijk dat hij daarvoor verantwoordelijk is. Maar het een sluit het ander niet uit: Chamberlain was ook heel netjes en beschaafd.

 21. Cohen als niet snelle jongen is niet het probleem van de PvdA. De PvdA wil zich profileren als brede partij en heeft daarmee figuren als Martijn van Dam, Willem Vermeend, Frans Timmermans, Heleen Mees, Marco Florijn en anderen in zijn gelederen gehaald. Dat kon lange tijd relatief goed gaan voor de PvdA, omdat ze kan teren op goodwill uit het verleden. Maar op een bepaald moment valt de zo goed als neoliberale politiek door de mand. Dan gaat het ook hard.

  Het is overigens niet alleen een Nederlands probleem. Voor Tony Blair in Groot-Brittannië is het woord sociale ramp nog mild.

 22. Het oude politikeke estblishment schudt qua verdeeldheid in zijn voegen., behalve nog de VVD.
  Zelfs mijn vriend en ik zijn verdeeld ; hij vindt het laf van Cohen terwijl ik het goed vind dat hij besloten heeft het niet in eigen huis te hebben om GW, de media en frontale Timermans aanval , nog te kunnen pareren.

 23. Net nog maar eens (sinds tijden) naar P&W gekeken. Gruwelijk hoe die PVDA’ers eerst hun droefenis uitspraken en hem daarna met de shots van P&W volledig afmaakten. Ik heb niks met Cohen, ook niet (meer) met de PVDA of welke partij dan ook maar dit getuigt wel van het feit waarom het zo goed (euh slecht) gaat met ons politieke climaat. Gadverdamme.
  Bij de volgende verkiezingen wens ik gewoon op een bank te kunnen stemmen!

 24. Wat stem jij? Ik stem op ING ……… Nee ik ben groen, ik stem op de ASN bank, die buiten geen kleine kindertjes in verwegghistan uit. Lijkt me goed om al die politieke partijen maar op te heffen. Direktere kanalen waar het om gaat en zo ……..

 25. @ 38.
  Dit is de man van het inhumane-asielbeleid hoor!!!

  Zal best zo zijn.
  Maar noem nou eens 1 land op in de EU die nog wel een ”Humaan” beleid heeft,
  Belgie is het land waar momenteel de meeste asielzoekers broberen asiel tekrijgen maar zijn de inwoners
  van dat land ook blij?

 26. @44
  wat is dat nu voor een nonsense “de anderen doen het ook ” , maakt dat Cohen minder schuldig ?? En natuurlijk zijn er altijd mensen “niet blij “met anderen met een andere taal , kleurtje ect .. moeten we daarom maar mensen terugsturen naar oorlogs/ dictatuurs gebieden ??

 27. @41 ook de VVD heeft veel interne verdeeltheid , alleen word daar door de recente groei de spoeling van baantjes niet dun , dus word er niet om gevochten …

 28. Opvallend dat noch hier, noch in de media de naam Plasterk wordt genoemd. Als er dan toch een ’tussenpaus’ moet komen lijkt hij mij een prima kandidaat voor de PvdA om te proberen de gelederen nog te sluiten.

 29. @47 Plasterk is ongetwijfeld een intelligente en nuttige man, maar ik vind hem niet geschikt als frontman. is te gedetailleerd, te intellectueel voor de bühne.

 30. 3 44 Jocghum vraagt ons: `Belgie is het land waar momenteel de meeste asielzoekers proberen asiel tekrijgen maar zijn de inwoners van dat land ook blij?’

  Ga er heen zou ik zeggen en vraag het ze zelf, (`Allez, zeide ge blij?) maak een verslag en stuur het naar open podium hier. Doe je nog eens wat nuttigs.

 31. Alhoewel ik het soms niet eens was met hem.
  Is het toch een verlies voor de politiek.
  Cohen heeft geen lijn kunnen brengen in hun koers.
  Maar is dit wel mogelijk met zo een fractie ?
  Naar mijn mening niet.

Reacties zijn gesloten.