Bram van Ojik, de man met het plan

Van Ojik zei als nieuwe fractievoorzitter nu weer vooruit te willen kijken. ‘Ik ben ervan overtuigd dat GroenLinks er snel weer bovenop kan komen.’

Hij had lovende woorden voor Jolande Sap. ‘Onder haar leiding heeft de partij zich ontwikkeld tot een partij die kon bijdragen aan concrete sociale en groene resultaten.’ Hij verwees daarbij naar het Lenteakkoord, waarbij GroenLinks ‘niet aan de kant stond, maar meedeed’.

Dat komt helemaal in orde.

5 gedachten over “Bram van Ojik, de man met het plan”

 1. Na Sap wordt het nog niet veel soeps, zo ziet het ernaar uit.

  Het citaat met complimenten vertelt genoeg.

 2. Die gaan dus voorlopig nog wel door op de ingeslagen weg dus. Bye bye, GLiberalen! 😉

 3. De “kinders” van Halsema gaan verder de partij om te brengen … weten ze niet hoe het werkt ?? of is dit de enige manier om als fusiepartner bij hun mede (neo) liberale van PvdA en D66 in beeld te blijven ???

 4. Wat heeft Van OJik geleerd in de politiek? Niet te veel, geloof ik.

  Het is niet goed je voorganger te verketteren. Dat heeft hij begrepen. Maar je moet hem/haar evenmin royaal prijzen, dan committeer je jezelf al aan bestaand beleid. Je moet een gulden middenweg kiezen: waardering uitspreken met een mits.

  Hij had bijvoorbeeld kunnen zeggen dat hij Sap waardeerde in de pogingen om een beetje van de macht te pakken, want met de rol van beste stuurman aan wal bereik je weinig. Maar dat hij constateerde dat er in dat proces fouten zijn gemaakt, dat er te weinig rekening is gehouden met de opvattingen van de GL-kiezers.

  Er is ruimte voor groene politiek, dat wijzen de ervaringen in buurlanden uit. Hoewel er veel belangrijke resultaten op milieugebied zijn behaald in de afgelopen jaren, is het zaak om altijd alert te blijven. Zonder een waakzame partij, bestaat de kans dat het milieu weer achteruit gaat. Maar dan moet die strijd voor een gezond milieu verbonden worden met sociale politiek, anders blijf je steken op het niveau van een actiegroep. De leider die de issues van milieu en sociale politiek op een heldere manier kan verbinden, maakt kans op een aanzienlijk deel van het electoraat.

Reacties zijn gesloten.