Bondgenoot Eerdmans en Van der Staaij brengt nazigroet in Europarlement

Angel Dhambazki, Europarlementariër namens de Bulgaarse Nationalistische Partij (IMRO) heeft gisteren in het Europees Parlement de nazigroet gebracht. 

Dhambazki’s partij maakt deel uit van de cryptofascistische nationalistische en cultureel conservatieve ECR-fractie in het Europees Parlement, waartoe ook de stropdasfascisten van JA21 en de SGP behoren.

Roberta Matsola, de voorzitter van het EP, heeft inmiddels gezegd het gedrag van Dhombazki onacceptabel te vinden. Het gebaar is volgens haar afkomstig uit ‘het donkerste hoofdstuk uit onze geschiedenis en moet daar ook blijven’:


Diverse Europarlementariërs hebben Matsola inmiddels opgeroepen actie te ondernemen tegen Dhambazki. Volgens het Bulgaarse parlementslid is het allemaal één groot misverstand. Het gebaar zou bedoeld zijn om zijn verontschuldigingen aan te bieden aan Matsolo n.a.v. zijn gedrag tijdens het debat over eventuele sancties tegen Polen en Hongarije. Dhambazki is – het zal je niet verbazen – een groot fan van Orbán en de autoritaire Poolse regeringspartij PiS.

Uitgelichte afbeelding: By Titaka – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26980189