Bolsonaro dreigt minister van Volksgezondheid te ontslaan

De Braziliaanse president Bolsonaro dreigt zijn minister van Volksgezondheid te ontslaan mocht die het wagen hem publiekelijk te bekritiseren. 

Volgens de krant Estado de São Paulo uitte Bolsonaro zijn dreigement tijdens een topoverleg waar ook minister Luiz Henrique Mandetta aanwezig was. In Brazilië zijn inmiddels meer dan 4000 mensen besmet met het virus. Daarvan zijn er 114 overleden. Bolsonaro verzet zich hevig tegen de maatregelen die de burgemeesters en gouverneurs van deelstaten hebben genomen om de uitbraak in te dammen. Volgens de Braziliaanse president veroorzaakt het virus niet meer dan “een licht griepje”. Brazilianen moeten niet zeuren en gewoon weer aan het werk gaan.

Toen Mandetta hem tijdens het overleg vroeg of Bolsonaro echt wilde wachten totdat de legerwagens afgeladen met lijken door de straten zouden rijden, zou Bolsonaro gedreigd hebben zijn minister op staande voet te ontslaan mocht die hem ooit publiekelijk bekritiseren.

Uitgelichte afbeelding: (Brasília – DF, 12/03/2019) Presidente da República, Jair Bolsonaro e o Presidente da República do Paraguai, Mario Abdo Benítez após Declaração à imprensa.
Foto: Alan Santos/PR