Bolkestein en Wiegel willen dat Cohen hun vuile werk opknapt. Feestelijk bedankt!

Als twee bejaarde VVD-coryfeeën vrijwel tegelijkertijd een vrijwel gelijkluidend advies komen geven aan links, in dit geval de PvdA, dan zeg ik:
“Als de Vos de Passie preekt, Boer pas op je Kippen!”

Wiegel en Bolkje kunnen het helemaal niet goed met elkaar vinden. In het algemeen gesproken.
Wàt, o wat, brengt hen nu zo plotsklaps samen?
Ik denk, dat dat het volgende is.

Wilders is erin geslaagd, om van twee (eigenlijk: drie) walletjes tegelijk te eten.

Een deel van de conservatieve vote (van VVD/CDA) èn de traditioneel linkse vote (PVdA/SP) heeft hij op slinkse wijze aan z’n maffia ten goede doen komen. Plus natuurlijk ook het racistisch en extreem-rechts potentieel van TON, LPF, enz.
Bij elkaar opgeteld, is dat voor de conservatieven een TE groot gewicht. Het traditionele Nederlandse polderevenwicht is verstoord.

Daarom vinden Bolk en Wieg, dat het in hun belang is, dat de PvdA eindelijk uit de linkse schuilkerk komt.
Als de PvdA immers erin slaagt, om Wilders van z’n linkse vote te beroven, blijven de nette conservatieven alleen over met het Wilderse tuigdorp in de PVV. Dat lusten ze niet en ze zullen gewillig naar VVD en CDA terugstromen. Zonder dat Rutte of Verhagen hoeven te bewegen.
Cohen moet dus het vuile werk voor hen opknappen.
Want zelf zijn ze de gewillige gijzelaars van Haatpruikje.

Hoewel ook ik sinds jaren vind, dat Wilders keihard op socialistische principes bestreden moet worden, zou ik op dit “charme”-offensief van de verontruste VVD-krokodillen willen antwoorden, dat wij niet hun linkse voetveeg zijn en dat ze zelf maar eens duidelijk het verschil tussen democratisch liberalisme en proto-fascistisch populisme moeten gaan uitleggen aan hun weggelopen kiezers.

Maar, akkoord, als VVD en CDA met ons mee willen stemmen, om maffia-”partijen” als de PVV in 2014 onmogelijk te maken door openbaarheid financiën en verenigingsstructuur, dan is er misschien een basis om Nederland weer gezond te maken.
DIXI. :mrgreen:

Dit is een iets aangevulde en uit de hand gelopen reactie op het artikeltje van Wiegel bij DePers.

2 gedachten over “Bolkestein en Wiegel willen dat Cohen hun vuile werk opknapt. Feestelijk bedankt!”

  1. “Maar, akkoord, als VVD en CDA met ons mee willen stemmen, om maffia-”partijen” als de PVV in 2014 onmogelijk te maken door openbaarheid financiën en verenigingsstructuur, ….”
    Daar ligt allang een wetsvoorstel voor (en dat mag ook wel na al die jaren). Je bedoelt vast dat de PvdA dat nog even stevig gaat amenderen, maar hoe had je dat dan in gedachten?

Reacties zijn gesloten.