Bob van den Bos (D66) trekt ten strijde tegen “anti-Europa partij” SP

Bob vindt als eurofiel de SP een groot gevaar voor Nederland. Dat is logisch natuurlijk, want een D66’er vindt alles wat in Brussel gebeurt G E W E L D I G!

Laat ik eerst zeggen dat ik zelf ook voor Europa ben. Ik ben van mening dat als er geen Europa zou zijn geweest, ik op mijn leeftijd minstens één oorlog had meegemaakt en waarschijnlijk meer dan een. Kijk er de geschiedenisboeken maar op na.

Maar wat Bob in de Bruine Bode beweert, dat de SP anti-Europa is en een gevaar voor de samenwerking binnen Europa, dat slaat nergens op (net als ‘die piek van Roemer’, echt ontzenuwd door nrc.next). Als ik het programma van de SP nalees, dan zie ik veel dingen die me aanspreken. Vooral het zelf na blijven denken en niet klakkeloos ‘ja en amen’ zeggen is voor mij vanzelfsprekend. Maar in de ogen van een EU-parlementariër van D66 ben je dan natuurlijk anti-Europa.

Dus wat doe je dan, je schrijft een zwart-wit verhaaltje over “de SP is tegen meer markt en de SP is tegen meer overheid en dat is inconsequent” net alsof de mensheid is op te splitsen in twee onderdelen, markt en overheid. Meer bestaat niet, volgens de D66’er.

Ik vind het juist wel een goede zaak dat er kritisch naar de voorstellen en de handelingen van Brussel wordt gekeken, er zitten daar bergen ambtenaren en (tienduizenden) lobbyisten die er allemaal beter van willen worden. Als burgers moeten we daar alert op zijn en er bij blijven. Kritisch meedoen is het devies.

3 gedachten over “Bob van den Bos (D66) trekt ten strijde tegen “anti-Europa partij” SP”

  1. Kritiek op de EU-politiek van de SP is gerechtvaardigd. Maar iedere partij sluit compromissen. Angst voor harde anti-EU standpunten door de SP is onzin. Roemer heeft zijn uitspraak ‘over mijn lijk’ ook al ingetrokken.

Reacties zijn gesloten.