Bijna de helft van de Franse Gele Hesjes gelooft in het Grote Joodse Complot Om De Wereld Te Veroveren

Dat complottheorieën welig tieren onder de Gele Hesjes was al een tijdje duidelijk, maar dat het zó erg zou zijn komt toch nog als een schok: 44% van de Franse Gele hesjes denkt dat de joden erop uit zijn de wereld te veroveren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Jean-Jaurès Stichting en Conspiracy Watch. Een vergelijkbaar percentage (46%) hecht geloof aan de ‘omvolkingstheorie’, een krankzinnige complottheorie die in Nederland ijverig gepropageerd wordt door o.a. Thierry Baudet. Volgens die ’theorie’ zouden sinistere krachten – meestal de EU en/of joden – de witte Europese bevolking willen vervangen door moslims/zwarte mensen (varieert een beetje). .

Bron: Conspiracy Watch

Het zijn niet de enige complottheorieën die populair zijn onder de Gele Hesjes. Bijna een kwart van de Gele Hesjes denkt dat de aanslag in Straatsburg tijdens de Kerst een false flag was van Macron om de aandacht af te leiden van de protesten. Een schokkende 62% van de geïnterviewden denkt dat staat en farmaceutische industrie samenzweren om de waarheid over de negatieve gevolgen van vaccinatie onder de pet te houden en bijna 30% is een chemtrail-gelovige.

Overigens begint het tij in Frankrijk langzaam te keren. Er dagen elk weekend minder Gele Hesjes op en de beweging is volgens de laatste opiniepeilingen een flink deel van haar steun kwijtgeraakt. Tot voor kort steunde de overgrote meerderheid van de Franse bevolking de Gele Hesjes, maar afgelopen week bleek uit enkele peilingen dat 56% van de Fransen het wel gehad heeft met de protesten. Ongetwijfeld zullen de wekelijkse geweldsuitbarstingen daarbij een rol spelen. Daarnaast zijn  veel Fransen van mening dat de beweging te ver is afgedwaald van haar oorspronkelijke doelen. Men wil dat Macron zijn neoliberale hervormingen terugdraait: op een revolutie – of die nou rechts of links is – zit een meerderheid niet te wachten.