Bewakers DZB Leiden bedreigen leden Doorbraak

Bewakers van de sociaalwerkvoorziening DZB Leiden hebben woensdagmiddag leden van Doorbraak bedreigd. Dat zegt de Leidse actiegroep, die de “dwangarbeid” aan de Le Pooleweg in kaart probeert te brengen. Toen twee leden van Doorbraak op een bankje voor het gebouw plaatsnamen, kwamen twee bewakers op ze af. Volgens Harry Westerink van Doorbraak begonnen ze meteen te foeteren: “Ga wat nuttigs doen” en “Ga een baan zoeken”. “

Omdat we niet meteen opstonden, gingen ze over op bedreigingen: ‘Je kan een klap voor je smoel krijgen als je zo doorgaat’, ‘als ik je een keer in burger tegenkom, dan zullen we zien wie er blijft lachen’ en ‘die irritante glimlach ram ik straks van je smoel’. Ik denk dat ze juist uit hun slof schoten omdat wij beleefd bleven.” Volgens Westerink houden de beveiligers zich niet aan de regels van DZB.

Lees verder bij de bron van dit artikel

Via Doorbraak

3 gedachten over “Bewakers DZB Leiden bedreigen leden Doorbraak”

  1. @Nemo: Tja, wat wil je, het is een artikel uit het Leidsch Dagblad (doorgeplaatst op de site van Doorbraak). En dat is een Telegraafdochter, dus zo bezien valt het eigenlijk ook wel weer mee dat & hoe ze erover schrijven.

  2. Ik kom vrijwel dagelijks bij DBZ om te lunchen. De bewaking is altijd uiterst vriendelijk en correct. In 1,5 jaar tijd nog geen chagerijnig gezicht gezien.

    Iets zegt mij dat het verhaal van de Doorbraak erg eenzijdig gebracht wordt. Ze maken er op hun eigen site dan ook geen geheim van dat ze de reacties op de geplaatste stukken censureren. Heel eng volk dus.

Reacties zijn gesloten.