Bernard Wientjes, Diederik Samsom en de nivellering

De PvdA geeft nu ook al het inkomensfhankelijk eigen risico in de zorg op.

350 euro, het huidige standaard eigen risico, is echt een enorm bedrag voor mensen die het van een uitkering of minimumloon moeten hebben, maar Diederik Samsom vind het toch wel acceptabel dit puntje even in te leveren. Het zou onuitvoerbaar zijn. Yeah right.

Nu hoorde ik vandaag op de radio van Bernard Wientjes ook al dat nivelleren in tijden van economische crises altijd een slecht idee is, want de mensen die bij uitstek economische groei kunnen veroorzaken worden daar namelijk helemaal huilerig van. Of zoiets. Nou weet je wat Wientjes; als een betere economie alleen bewerkstelligd kan worden door vetkleppen zoals jij met crisishuilebalkgezichten over de ruggen van anderen winst te laten maken, dan zeg ik: fuck die economie. Als ik ten onder ga dan gaan jij en jouw soort met je volgevreten reten mee.

Wat vind je van dit soort nivellering?

13 gedachten over “Bernard Wientjes, Diederik Samsom en de nivellering”

 1. Dat krijg je als als mensen die ziek zijn, uitkeringsgerechtigd zijn of een laag inkomen hebben als ‘uitruilthema’ worden beschouwd door een charlatan die zijn kinderen de schuld geeft van hoe hij politiek bedrijft:
  http://www.youtube.com/watch?v=Js-3Tyljx30

  Waarschuwing: teiltje bij de hand houden als u dit filmpje bekijkt!

 2. Als het fundament van het huis verrot is stoort de rest ook in.

  Als je dus je onderkant van de samenleving en direct daarboven wat samen de overgrote meerderheid is laat verotten dan gaat het helemaal mis. Dat eeuwige top down denken gaat ons de kop kosten. En onder dat plebs blijven er velen blind voor de leugens van die top down rechtsdenkers.

 3. Raar eigenlijk dat we nog steeds verontwaardigt kunnen zijn dat de PvdA links verraad en zich aan rechts verhoereerd … Dat heeft de PvdA toch altijd gedaan .. Mijn opa is al ruim 30 jaar dood en die had als oud-verzetsstrijder en CPNr al in de jaren 70 een grotere verachting voor Sociaal Democraten dan voor (neo-) Fascisten . Want de laatsten waren minder bereid zichzelf te verkopen dan de eersten …

 4. @6 Ja , maar dat was ná mijn Opa’s overlijden …
  Helaas is er een tijds en ervaringsbreuk tussen de CPN en de SP anders hadden de oude gestaalde kaders Emieleke kunnen waarschuwen voor het feit dat het pad dat hij nu opgaat geen toekomst heeft …

 5. Nogmaals: er is geen linkse alternatief in Nederland om tenminste enige markering of ideeën aan de linker kant aan te geven.

  Alles wat je tegenwoordig ziet of hoort is gewoon neoliberaal.

 6. Je hebt gelijk. Je idealen en overtuigingen in de uitverkoop zetten is niet de oplossing.

 7. er is een alleraardigst boekje in de handel dat heet: “100 jaar desillusie”
  Het beschryft hoe de sociaal-democratie de door de partyelite verkondigde ideeen in de praktyk voortdurend NIET na kwam.
  Wie daar moeite meehad kon vertrekken.
  Zolang de rechtse en linkse elite vele malen meer verdient dan het minimum loon of het modale inkomen behoren deze academisch opgeleide mensen eerder tot de neo? liberale middenstand dan tot de werkers.

  een oplossing zou kunnen zyn een onvoorwaardelijk basis inkomen voor IEDEREEN.

 8. @9 Wel een oplossing als je koste wat kost wil regeren. Je slaat dan wel elk bestaansrecht onder je weg, maar je kan wel lekker meeregeren. De PvdArbeid zal op zijn minst eens hard over zijn naam moeten nadenken. Partei von den Abzocker komt wellicht im Frage. (Entschuldige das wackelige Deutsch, maar zo blijft de afkorting nog bestaan …)

Reacties zijn gesloten.