België nog niet klaar met boerkaverbod

In België stappen twee vrouwen die een boerka of niqaab dragen naar het grondwettelijk hof. Ze zijn het niet eens met het verbod op de boerka dat vandaag van kracht is geworden.

De vrouwen stellen ook dat het verbod in strijd is met de vrijheid van godsdienst.

Ben ik een voorstander van geheel (gezichts) bedekkende kleding? Nee, maar ben wel voor vrijheid van uiten wat je wilt zonder daar anderen bij te schaden.
Ik vind de maatregel ook wat ovetrokken en ingegeven door populistische prietpraat. Een vrouw in boerka of niqaab zou een gevaar voor de veiligheid zijn.

In Noorwegen schiet een lange blonde man, gekleed als politieagent, 84 jongeren dood nadat hij dood en verderf heeft gezaaid in Oslo. Moet ik meer zeggen?

33 gedachten over “België nog niet klaar met boerkaverbod”

 1. Gaan we de komende maanden overal ‘Noorwegen’ bij zeggen om onze argumenten kracht bij te zetten? Wat in Noorwegen gebeurd is heeft niets te maken met een boerkaverbod in België. Daarnaast wil ik er op wijzen dat intolerantie (daar heeft een boerkaverbod wel mee te maken) helaas van alle zijden komt. Je mag het gedachtengoed van Wilders nog zo afschuwelijk vinden, en dat doe ik zeker, maar feit is wel dat Wilders met bodyguards omgeven door het leven moet, puur en alleen om wat hij zegt.

 2. @Johan

  Wilders heeft nog nooit te maken gehad met “fysiek ongemak”

  zijn geestverwanten zijn voor heel wat ellende verantwoordelijk

  de realiteit van vandaag is dat iedereen die een afwijkende mening heeft van die van de blonde Führer eigenlijk niet zonder bodyguards door het leven kan, puur en alleen om wat Adolf Wilders zegt

  net als Gaddafi prefereer ik vrouwelijke bodyguards, armed & dangerous, zes stuks graag en een konvooi gepantserde MTM Audi RS6en, stuur de rekening maar naar Jan Kees

 3. Johan Schreef:

  Gaan we de komende maanden overal ‘Noorwegen’ bij zeggen om onze argumenten kracht bij te zetten?

  Dat maken we hier zelf wel uit! Vent de zieligheid van Wilders elders maar uit!

  Rechtse elementen zullen zeker even bepalen hier dat `Noorwegen’ geen nieuwe Godwin mag worden?
  Dan zal ik niet nalaten om elke dag aan de massa-executie van onschuldige kinderen door een Wildersfan te blijven herinneren!!

 4. Thomas Hammarberg van de Raad van Europa zegt: “De islamofobie en vooroordelen over moslims blijven de tolerantiegeest in Europa ondermijnen. Het debat over een verbod van de boerka en nikab in openbare plaatsen is daar een symptoom van”. [..] “Het verbod kan een schending van de Europese normen voor de rechten van de mens inhouden, vooral het recht op een privéleven en een persoonlijke identiteit” (http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1295144/2011/07/20/Europese-Raad-bekritiseert-Belgisch-boerkaverbod.dhtml)

  De Morgen meldt ook dat in Frankrijk een zakenman een fonds heeft opgericht om de boetes te vergoeden: Tot op heden werden er volgens Nekkaz bij onze zuiderburen 104 pv’s uitgeschreven en slechts twee boetes. De zakenman betaalde er eentje van, de andere werd kwijtgescholden door de openbare aanklager. (http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1296199/2011/07/23/Franse-zakenman-wil-boetes-van-vrouwen-met-boerka-betalen.dhtml)

 5. #1 Johan, overal Noorwegen er bij halen? Ja voorlopig wel. En helemaal als jullie volk daar zo van gaat kermen. Die arme jongeren die daar zijn afgeschoten, ga ik niet zo maar vergeten.
  Dus maak je borst maar nat!

 6. Er is ook helemaal geen enkele partij, ook niet aan de ‘linker’-kant, die het afschuwelijke bloedbad heeft durven veroordelen anders dan een ‘ humane’ tragedie.
  Terwijl het juist de polliek zou moeten zijn die dat doet: ga tekeer die viezerikken, laat merken dat dit moet stoppen !
  Wat een stelletje laffe lui, wat een laf land, te triest vor woorden. Ze zien waar het toe kan leiden dat hatelijke gedoe van wilders en zijn volgers, en ze zwijgen.
  Waar zijn gotverdomme rutte en verhagen?? Ja, wilders die reageerde wel. maar dat was natuurlijk weer heel slim en uitgekookt, zijn gore klauwtjes wassen in onschuld.

 7. Die Moordenaar uit Noorwegen
  Denkt als Geert Wilders Hier
  Die Vloekt “Verdomd , drie jaar te vroeg ,
  Daar gaat mijn planning , klier “

 8. Opvallend hoe ik meteen voor ‘rechts’ wordt uitgemaakt, allen maar omdat ik intolerantie verafschuw, ongeacht van welke zijde die komt. Het zegt ook wel iets over de tolerantie van degenen die reageren. Ik verafschuw Wilders en alles waar die man voor staat, maar die gek in Noorwegen was ook een fan van Armin van Buuren…

 9. @Johan

  volgens mij zie je een klein detail over het hoofd, Armin van Buuren roept niet op tot deportatie van moslims

 10. Johan Schreef:

  Gaan we de komende maanden overal ‘Noorwegen’ bij zeggen om onze argumenten kracht bij te zetten? (…….) Je mag het gedachtengoed van Wilders nog zo afschuwelijk vinden, en dat doe ik zeker, maar feit is wel dat Wilders met bodyguards omgeven door het leven moet, puur en alleen om wat hij zegt.

  Johan, je kan er wel omheen lullen maar:
  A. Ja, `we’ gaan hier komende tijd zeker overal de loser uit Noorwegen bij halen die bijna 90 onschuldige kinderen heeft vermoord met .45 dum-dum, soort tijdens de vlucht rondbeitelende kogels waar je op afstand een koe mee kan slachten!
  Daar blijven we over schrijven omdat we vrijheid van meningsuiting hebben en hier niet aan politiek correct geneuzel doen. Of je dat nu leuk vindt of niet boeit me niet.
  B.Er is nog niemand die je voor rechts heeft uitgemaakt. Maar op een slachtofferig zeurtoontje speel je wel de geslagen rechtse hond, zoals veel gefrustreerde pvv-aanhangers die zich nu afreageren op
  vrijdenkende, progressieve websites (om het containerbegrip `links’ even te omzeilen) alleen omdat
  ze het zo jammer vinden dat `het’ geen moslimdader was en ze nu menen de zwartepiet toegeschoven te krijgen
  C. Dat Wilders met bodyguards is omgeven, op belastingbetalerskosten, is grotendeels show om zielig te doen en om te imponeren. Andere politici in NL worden niet minder bedreigd, door extreemrechtse elementen, maar die hoor je daar nooit over mutsen.

 11. LeRoiDanse Schreef:

  Er is ook helemaal geen enkele partij, ook niet aan de ‘linker’-kant, die het afschuwelijke bloedbad heeft durven veroordelen anders dan een ‘ humane’ tragedie.

  Ik vind ze inderdaad erg stil. 😐

  Okee, het is vakantie, maar behalve enkele vermanende vingertjes dat we het voorál niet te politiek moeten zien, zit ik nog steeds te wachten op een BN’er of BP’er (Bekende Parlementariër) die Heel Hard Gaat Staan Roepen: “HEBBEN WE 66 JAAR GELEDEN NIET GEZEGD: ‘DIT NOOIT MEER’?”

  Maar nee, dat zou wel eens stemmen kunnen kosten in de eerstvolgende Mau de Woef enquete ofzo. 😐

 12. Abdul,

  A: jammer, want zo worden je argumenten niet sterker. Het wordt hetzelfde niveau als dat van de reaguurders van de krant van slapend Nederland, alleen dan vanuit de andere hoek. Maar inderdaad, de keuze is aan jou.
  B: er wordt wel degelijk gesuggereerd dst ik een Wilders-aanhanger zou zijn. Jij doet dat opnieuw door te stellem dat ik de ‘geslagen rechtse hond’ speel. OK, je gebruikt het woord ‘spelen’, maar tussen de regels suggereer je daarmee wel dat ik dat niet speel, maar ben. Het idee alleen al dat een links persoon zou kunnen vinden dat niemand, ook Wilders niet, bedreigd mag worden om wat hij zegt, is kennelijk onvoorstelbaar?
  C: Theo van Gogh en Pim Fortuyn dachten ook dat het zo’n vaart niet zou lopen. Het probleem is dat gekken zowel inks als recht voorkomen, en zowel claimen christen als moslim te zijn. Iedere godsdienst kent fanatici die vinden dat hun ‘gelijk’ hen het recht geeft om andersdenkenden te vermoorden.

 13. kaaskop Schreef:

  @Johan
  volgens mij zie je een klein detail over het hoofd, Armin van Buuren roept niet op tot deportatie van moslims

  Klopt, en niemand zal Armin van Buuren erop aanspreken dat die debiel uit Noorwegen zijn muziek mooi vindt. Wilders zegt afschuwelijke dingen over moslims, en komt met belachelijke voorstellen over moslims. Maar Wilders roept niet op tot moord. Wilders moet bestreden worden op basis van wat hij zegt en doet. Niet op basis van wat een debiel uit Noorwegen heeft gedaan. Net zo goed als de muziek van Armin van Buuren niet kan worden beoordeeld op basis van dat feit. Het is bovendien contraproductief. Als je Wilders aanspreekt op wat er in Noorwegen is gebeurd, kan hij zich gemakkelijk verdedigen door (terecht) te stellen dat hij daar niet verantwoordelijk voor is. En zo komt niet meer aan de orde waar Wilders wel direct verantwoordelijk voor is.

 14. Mijn antwoord op Johan 1
  A. Ja, `we’ gaan hier komende tijd zeker overal de loser uit Noorwegen bij halen die bijna 90 onschuldige kinderen heeft vermoord met .45 dum-dum, soort tijdens de vlucht rondbeitelende kogels waar je op afstand een koe mee kan slachten!
  Daar blijven we over schrijven omdat we vrijheid van meningsuiting hebben en hier niet aan politiek correct geneuzel doen. Of je dat nu leuk vindt of niet boeit me niet.

  Johan Schreef:

  A: jammer, want zo worden je argumenten niet sterker. Het wordt hetzelfde niveau als dat van de reaguurders van de krant van slapend Nederland, alleen dan vanuit de andere hoek. Maar inderdaad, de keuze is aan jou.

  Hiermee heb je jezelf flagrant gediskwalificeerd als serieus debater en heb je je recht op je zegje doen al verkwanseld hier. Teiltje 😥 wat mij betreft opzouten. Out!

 15. @Johan

  als je oproept tot de deportatie van “criminele” moslims uit Europa en daarbij een getal noemt dat groter is dan het aantal moslims dat er überhaupt in Europa woont dan ben je volgens mij op een hele foute manier bezig

  als je zegt dat rassenrellen niet per se alleen een negatieve invloed hoeven te hebben ben je volgens mij op een hele foute manier bezig

  moet je dan echt mensen vergassen om als klootzak de geschiedenisboekjes in te gaan?

  was Hitler wel een toffe peer geweest als hij alle Europese joden naar Madagaskar had gedeporteerd?

  als de uitspraak in het proces tegen Wilders een paar maanden later was geweest dan hadden de rechters zich er niet meer zo makkelijk kunnen afmaken met taalkundige mugge(n)zifterij

  het PVV verkiezingsprogramma is een blauwdruk voor haat, etnische registratie, deportaties, oorlog, etc.

  Henk & Ingrid denken nu “het zal allemaal wel meevallen”

  net zo goed als de mensen in de jaren ’30 van de vorige eeuw dachten “die man met dat rare snorretje, de soep zal wel niet zo heet gegeten worden als ie wordt opgediend”

  ik kan me goed voorstellen dat er een hoop Noren zijn die mensen als Wilders, Geller en Spencer aanmerken als intellectuele daders van dit bloedbad

  misschien komt de kogel deze keer niet van links of van rechts maar gewoon uit het noorden en heeft de moderne Georg Elser een Noors paspoort

 16. Kaaskop,

  Het is jammer dat je niet leest wat ik schrijf. Wilders gaat de geschiedenis in als een klootzak, die wiilens en wetens heeft geprobeerd om verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te hitsen voor eigen politieke gewin. Wilders is een afschuwelijke man. Als hij vermoord zou worden, dan ben ik eerlijk genoeg om toe te geven dat mijn eerste reactie vrijwel zeker ‘opgeruimd staat netjes’ zal zijn. Ik ben ook maar eens mens. Maar ik besef ook dat dit een verkeerde reactie is. Geweld of moord is nooit goed te praten.

  Ik kan me ook goed voorstellen dat er een hoop Noren zijn die mensen als Wilders, Geller en Spencer aanmerken als intellectuele daders van dit bloedbad. Maar dat wil niet zeggen dat ik het correct vind. Wilders gaat niet de geschiedenis in als massamoordenaar. Hitler wel en Anders Breivik ook. Dat lijkt me vrij duidelijk en vrij eenvoudig.

 17. Abdul Alhazred Schreef:

  Mijn antwoord op Johan 1
  Hiermee heb je jezelf flagrant gediskwalificeerd als serieus debater en heb je je recht op je zegje doen al verkwanseld hier. Teiltje wat mij betreft opzouten. Out!

  Bij de PVV wordt mensen met een afwijkende mening ook altijd het recht ontzegd om die mening te verkondigen.

 18. Johan Schreef:

  Bij de PVV wordt mensen met een afwijkende mening ook altijd het recht ontzegd om die mening te verkondigen.

  Trolanalyse

  Zelf wil ik niet meer met hem in debat, want het riekt naar bruine trollerij.
  Want ik heb nog steeds geen antwoord op de strikvraag van de figuur `Johan’ in 1 waarin hij meteen al suggereert dat ` Noorwegen’ (lees: een bééstachtige massaslachting door een gewetenloze gristenfundamentalistische rechtsextremist), door `ons’ gebruikt zou gaan worden om `ònze’
  argumenten kracht bij te zetten. ❓ ❓ 🙄

  Huh? mag dat niet van Johan? En waarom niet? Kan hij dat onderbouwen? Nou, zo te lezen wil dit type dat niet eens, waarmee hij al ontmaskerd is als propagandatrol naar mijn idee.
  Want in #12 noemt hij zulks verlies aan argumentatievermogen.

  Wat mijn betreft mag hij in #17 slachtofferig blijven klagen over zijn `mening’, (in 1) want dat is geen mening maar een als mening verpakt borreltafelcliché dat riekt naar een bruin dictaat.
  Een dictaat dat me de laatste dagen lijkt toe te schreeuwen vanuit Elsevier, de Telegraaf, NuJij, ja ook de Volkskrant en voorts de TV-media dat het publiek gebiedt zo snel mogelijk over te gaan tot de orde van de dag omdat er niets aan de hand is, gewoon een verwarde man!

  Dàt zullen we nog wel eens zien. Kritisch publiek, hoewel niet talrijk, laat zich niet gaarne monddood maken; en al helemaal niet onverhoeds dood. Het spijt mij echt dat dat Noorse Utopiakamp niet beschikte over adequate weermiddelen.
  Ongelijke `strijd’ toch?

 19. #18 Abdul, precies. En snap nooit dat ze beginnen te janken voor ze geslagen worden, de jankerds. Ik heb nergens gezien dat Johan niet mag zeggen wat hij wil, hij is niet geblokkeerd, weggestuft, verwijderd of wat dan ook.Dus is gewoon weer janken, wat dan wel weer tegen de regels is. 8)

 20. OK, laat ik het dan nog één keer proberen uit te leggen: Wat er in Noorwegen is gebeurd is afschuwelijk, dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Het is ook duidelijk dat het nieuws daarover ruim baan behoeft en nog lang allerlei sites zal domineren. Begrijpelijk en daar is ook niets mis mee, in tegendeel. Kritische opmerkingen over de invloed van Wilders op deze persoon zijn ook volkomen terecht. Wilders is zelf slim genoeg om zijn woorden zo te kiezen dat de rechter hem moet vrijspreken, maar onder zijn hersenloze achterban zijn ook gevaarlijke randdebielen, dat moet hij goed begrijpen. Maar dat betekent niet dat Wilders feitelijk ook een massamoordenaar is. Iedere koe is een dier, maar niet ieder dier is een koe.

  De vraag is of je de massaslachting in Noorwegen bij allerlei andere en totaal niet-gerelateerde onderwerpen moet halen, om zo je argumenten ‘kracht bij te zetten’. Ik denk dat je het tegendeel dan doet: je argumenteert niet meer, maar probeert te suggereren dat iedereen die het met jou oneens is die massamoord goedpraat. Dat is de Bush-doctrine (if you are not with me, you are against me) en dat was de aanleiding van mijn opmerking en de daaropvolgende discussie waar ik meteen verketterd werd dat ik zoiets durfde te zeggen.

  Laten we even teruggaan naar het begin: Wat heeft de massamoord in Noorwegen met een boerkaverbod in Belgie te maken? Het is een feit dat er moslimvrouwen zijn die uit eigen vrije wil een boerka willen dragen. Dat is voor mij voldoende reden om tegen een boerkaverbod te zijn. Als die vrouwen dat willen, hebben ze het recht om dat te doen. Het is ook een feit dat veel vrouwen die een boerka dragen daartoe gedwongen worden door hun echtgenoot, die vindt dat zijn vrouw zijn ‘bezit’ is en dat zelfs het bekijken daarvan door een andere man al bestreden moet worden. Dat is het belangrijkste argument vóór een boerkaverbod. Vrouwen zijn geen bezit! De vraag is alleen of een boerkaverbod hiertegen helpt, of juist averechts werkt. Ik ben bang dat het laatste het geval is: die mannen zullen hun vrouw gewoon verbieden om nog buiten te komen als ze geen boerka mag dragen. Opnieuw dus een reden om tegen een boerkaverbod te zijn.

  Dat zijn wat mij betreft de argumenten. Het feit dat iemand in Noorwegen een (namaak) politie-uniform droeg toen hij zijn gruweldaden beging, verandert naar mijn mening niets aan die argumenten en hoort daarom in deze discussie ook niet thuis. En dat was dus ook de enige reden waarom ik daar een opmerking over maakte. Dat ik vervolgens -ook nu weer- wordt uitgemaakt voor ‘bruin’, en ‘propagandatrol’ zullen we maar afdoen als een begrijpelijke en menselijke reactie van mensen die nog te geschokt zijn door wat er gebeurd is om gewoon rustig te kunnen lezen wat ik schrijf.

 21. #19 Keira. Ja, wat er gebeurd is raakt me des te meer omdat ik een zoon van 17 hier thuis heb wonen die moeiteloos in dat kamp zou hebben gepast. We praten er samen nu al dagen over, proberen het te begrijpen, te doorgronden. Hij is terecht geschòkt! En toch al zo politiek wijs, het van twee kanten willen bekijken, wat ik na zo’n geval al haast niet meer kan.
  En ik probeer het me voor te stellen, hoe dat voelt, zoals vanavond op de NOS waar een vader vertelde hoe hij zijn zoon was verloren op dat eiland. We hebben zelfs even geen zin meer aan vacantie (zouden weg)
  Hoe meer ik erover nadenk hoemeer ik dienstplicht herbekijk, waar ik vroeger op die leeftijd als pacifist tégen was. Deelde er zelfs folders tegen uit. `Weiger te doden, weiger dienst’ stond erop, weet ik nog.
  Men, iedere NL jongen vanaf 18 dus, leerde wèl in legerdienst verplicht met een wapen (UZI) om te gaan, zich te trainen en zich te verweren tegen vijanden, op allerlei mogelijke manieren. Maar ook vooral, heel belangrijk, om zich leren te behéérsen! De makke van deze tijd is dat alleen rechtse jongeren nog aan wapentraining doen maar dan onbeheerst in oncontroleerbaar clubverband, en niet om zich te verdedigen maar juist om aan te vallen.
  Wat mij betreft wordt het hoog tijd voor self-defence cursussen voor socialisten. Dat gaat me als pacifist aan het hart maar er rest denk ik geen andere mogelijkheid.

  (Yes aivd noteer het maar weer, graag zelfs. Als supergevaarlijke kandidaat voor weer zo’n linkse Lone Wolf dreigingsanalyse hihi)

 22. #20 Johan, o je hebt er overheen gelezen of je kunt slecht begrijpend lezen. Waarom wordt Noorwegen bij het boerkaverbod gehaald?

  Nou dan zal ik het er voor je uitlichten, misschien dat dan het kwartje valt:

  “Een vrouw in boerka of niqaab zou een gevaar voor de veiligheid zijn.

  In Noorwegen schiet een lange blonde man, gekleed als politieagent, 84 jongeren dood nadat hij dood en verderf heeft gezaaid in Oslo. Moet ik meer zeggen?”

  Meer fijnmalen kan ik het niet en als je het nu nog niet snapt, dan zul je het nooit snappen.

 23. #21, Abdul, dat kan ik me helemaal voorstellen. Alles wat nu door jullie heen giert aan emoties en waar (extreem)rechts gepeupel zich over zit te verkneukelen, is ongelooflijk.

  Rechts loopt al vele decennia te janken dat ze gediscrimineerd worden en dat ze aangevallen worden. Nu is er een politieke massamoord geweest, gebaseerd op *kuch* christelijke westerse waarden. Het hek kan van de dam zijn. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten. Ook gezien de reacties onder het stuk ‘Moet ik als links mens ook maar dood?’ kan ik alleen maar zeggen dat het antwoord van te veel: ‘Ja!’ is.

  Het lijkt me inderdaad geen gek idee dat linkse mensen iets meer leren over zelfverdediging. Als vrouw ken ik al wat kneepjes om aanvallers af te slaan. Helaas zijn deze niet opgewassen tegen een wapen zoals een geweer. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn na vrijdag.

 24. Keira,

  Ik snap het prima en het kwartje was al vanaf het begin gevallen. Ik begrijp de connectie ook best die jullie menen te moeten zien, maar ik ben het er gewoon niet mee eens. Als men in België vindt dat een persoon in een boerka een gevaar kan vormen, dan heeft men daar een bepaalde reden voor. Die reden zal ongetwijfeld zijn dat een zelfmoordaanslag door een vrouw met een bomgordel onder haar boerka niet slechts hypothetisch is, maar ook al eens heeft plaatsgevonden. Niet in België, maar wel in Afghanistan.

  Natuurlijk kun je dat een vergezochte reden vinden, dat vind ik ook. België is Afghanistan niet, en gelukkig hoeven we hier dus ook niet dezelfde veiligheidsmaatregelen te nemen als in Afghanistan. Maar het feit dat Breivik verkleed ging als politieman verandert daar niets aan. Het was vorige week donderdag al een slecht en vergezocht argument, en dat is het vandaag nog steeds. Het is door de moordpartij van Breivik ook niet een slechter argument geworden dan het al was. Overigens, ook een rechts-radicale man zou zich met een boerka kunnen vermommen om een aanslag te kunnen plegen!!! Die kans is waarschijnlijk groter dan dat een moslima zoiets doet, omdat het gevaar op ‘copycat gedrag’ altijd aanwezig is. Maar voor de voorstanders van een boerkaverbod maakt dat natuurlijk verder niet uit.

  Bekijk het eens objectief wetenschappelijk, in plaats van vol met emoties: Is de theoretische mogelijkheid op een bomaanslag in België, uitgevoerd door een man of een vrouw in boerka, kleiner (of groter) geworden door de kleding die Breivik droeg? Zo niet, dan is het ook geen argument binnen de discussie over een boerkaverbod.

  Om met je eigen woorden af te sluiten: Meer fijnmalen kan ik het niet en als je het nu nog niet snapt, dan zul je het nooit snappen.

 25. Ik komen uit Yali-man (nabij Baliemvallei, Papua Nieuw Guinea). Ik wil in zomer mijn peniskoker aandoen en vrij wandelen. Dit is mag wel van mijn geloof. Waarom islam vrouw mag dragen boerkaa en ik niet peniskoker?

 26. Papuees Schreef:

  Ik komen uit Yali-man (nabij Baliemvallei, Papua Nieuw Guinea). Ik wil in zomer mijn peniskoker aandoen en vrij wandelen. Dit is mag wel van mijn geloof. Waarom islam vrouw mag dragen boerkaa en ik niet peniskoker?

  wie zegt dat je dat niet mag ???

 27. Johan schreef:
  “Die reden zal ongetwijfeld zijn dat een zelfmoordaanslag door een vrouw met een bomgordel onder haar boerka niet slechts hypothetisch is, maar ook al eens heeft plaatsgevonden. Niet in België, maar wel in Afghanistan.”

  Het zal wel weer je onderbuik die aan het gisten is en deze opmerking veroorzaakt. Laten we de moslims helemaal uitkleden want Johan ziet in iedere moslim iemand die bezig is met een zelfmoordaanslag en dan wil je natuurlijk niet het risico nemen dat onder die boerka ik weet niet wat voor explosief zit verstopt. Elk kledingstuk daar kan wat onder verstopt zitten. Laten we gelijk alle moslim verbieden schoenen te dragen, want daar zou wel een explosief in zitten. Is niet uit de lucht gegerepen hoor. Iemand anders had ooit ook explosieven in zijn schoenzolen. En laten we ze ook verbieden om jassen te drage, want daaronder zou best een bomgordel onder zitten verstopt. En al helemaal geen riemen laten dragen (ze konden toch al niet hun broek ophouden).
  En laten we ook moslims verbieden in auto’s te laten rijden, want die zouden wel eens vol met explosieven kunnen zitten.

  Johan schreef:
  “Om met je eigen woorden af te sluiten: Meer fijnmalen kan ik het niet en als je het nu nog niet snapt, dan zul je het nooit snappen”

  Nee ik snap jou niet, maar daar maak ik mij geen zorgen over. Ik ben daar integendeel blij mee dat ik jouw en je geestverwanten niet snap.

 28. Papuees schreef:
  “Ik komen uit Yali-man (nabij Baliemvallei, Papua Nieuw Guinea). Ik wil in zomer mijn peniskoker aandoen en vrij wandelen. Dit is mag wel van mijn geloof. Waarom islam vrouw mag dragen boerkaa en ik niet peniskoker?”

  Daar hebben we Henk die terug is uit de rimboe. Als volgende keer iemand uit Papua Nieuw-Guinea bij je op visite komt kan je hem dat mooi vertellen en laat je hem lekker met zijn peniskoker over straat.

 29. jvdheuvel Schreef:

  Ik ben ook wel voor een verbod op politiekleding idd als we toch gaan beginnen met verbieden.

  En in Afghanistan is ook al in politiekleding een bomaanslag gepleegd

 30. Johan schreef:
  “Wilders zegt afschuwelijke dingen over moslims, en komt met belachelijke voorstellen over moslims. Maar Wilders roept niet op tot moord.”
  Nee dat hij (nog) niet, maar breit de weg daarvoor wel. Het moge duidelijk zijn dat Wilders door haat gedreven is, getuige zijn negatieve obsessie voor de islam, moslims en links, verdraaingen en leugens. Maar iemand die een hele bevolkingsgroepen haat zal vroeg of laat dat wel gaan roepen in een stadium dat de harten en geesten van het merendeel van de bevolking daar open voor staan. Maar indirect zorgt hij wel voor de polarisatie, uitsluiting en stigmatisering. Hij zorgt voor de ingedrienten om elke empathie met een bevolkingsgroep te verliezen. Die bevolkingsgroep zal op een gegeven moment gezien worden als een zodanige “bedreiging” en als mensen die: intelectuel en moreel zo ondergeschikt zijn aan hun dat enkel “verwijdering” de oplossing is.

 31. Volgens Geert “zijn we in oorlog”. Hij staat er niet om bekend dat hij moslims doodknuffelt of een overdosis thee drinkt dus zijn geslepen woordgebruik kan zijn werkelijke intentie niet verhullen.

 32. Ik komen uit Yali-man (nabij Baliemvallei, Papua Nieuw Guinea)

  Als je over je afkomst wil liegen zou je toch iets beter gedocumenteerd moeten zijn – het verschil kennen tussen PNG en Papua (Barat) bijvoorbeeld…

Reacties zijn gesloten.