Begrotingsakkoord pyrrusoverwinning van het pseudo-midden

René Cuperus in de VK over Het Akkoord:

En toen kwam er dus Het Akkoord. Als een heilig neerdaalsel uit de Afghaanse provincie Kunduz. Voor de fijnproevers gaat het helemaal niet om een verrassend of goed akkoord. Alle ingrediënten liggen al jaren in de Haagse beleidssoep te borrelen: een beetje btw verhogen, even de lonen op de nullijn, wat symbolisch snoepgoed inzake groen, een paar pseudo-hervormingen, en klaar was de Brief aan Europa. En toch ontstond er een massahysterische euforie. 75 procent van de Nederlanders omarmde het Akkoord als de wederopstanding van het Nederlands gezond verstand. Het pragmatisme had gezegevierd op het populisme. Het Midden had de Grote Blonde Wolf uit het Haagse bos verstoten. Het vaderland was gered (VK).

2 gedachten over “Begrotingsakkoord pyrrusoverwinning van het pseudo-midden”

  1. Ben ik nou gek of is het pseudo-midden van de pot gerukt. Onder de streep worden lasten dus verzwaard ergo de burger gaat besparen i.pl.v DenHaag ergo NL verder de put in…

  2. Deze mensen ut de neoliberale middenmoot zitten vast in een proces van traagheid.
    Je zou elke naam met een willekeurig neoliberale andere kunnen inwisselen en de besluiten zullen hetzelfde zijn omdat het ligt niet aan de eigen beslissingen.
    Deze mensen zijn, gewoon tegen parlementair salaris, dienaren van grootste financiële belangen. Daar maken ze de hele maatschappij afhankelijk van.

Reacties zijn gesloten.