Banken maken zich zorgen om klanten

De voedselbanken in het land zien door de economische crisis een flinke groei van het aantal klanten. Vooral in de weken voor kerst melden veel mensen zich aan, zei een woordvoerder van Voedselbanken Nederland.

In Amsterdam neemt het aantal gezinnen dat een beroep doet op de voedselbank jaarlijks 10 tot 20 procent toe. „Vorig jaar hadden we nog tussen de 1000 en 1100 klanten, nu zijn dat er al 1500”, vertelde een zegsvrouw. „Vanaf begin december krijgen we zo’n 20 telefoontjes per dag van mensen die zich willen aanmelden. We maken ons grote zorgen, dit is heel verontrustend.”

Kom op Asscher er wordt wel wat van je verwacht man!
Al iets gehoord van dit kabinet over maatregelen ter bestrijding van de armoede anders dan het afgeschoten plan van inkomensafhankelijke zorgpremie. Je zou toch zeggen dat ze tussentijds al genoeg met elkaar geleuterd hebben om in ieder geval met één plannetje op de proppen te komen wat wel werkt ter bestrijding van de armoede. Of is het credo van Rutte: ” Armoede bestaat niet in Nederland ” ook het credo van dit gehele kabinet?

4 gedachten over “Banken maken zich zorgen om klanten”

 1. de banken brachten velen in armoede en nu aan de banken vragen om een hapje eten???

  komop zeg de gaarkeukens zyn terug, de bedeling en zolang wy de griekse miljonairs blyven steunen is dit heel begrypelijk.

  het zal nog wel erger worden

 2. “Armoede,bestaat niet in Nederland” klinkt net zo geloofwaardig als

  “Kinderen worden in Nederland niet

  Allemaal problemen onder het tapijt wegen.

 3. “Armoede bestaat niet in Nederland” Klikt net zo geloofwaardig als

  ” Kinderen worden in Nederland niet misbruikt”

  Allemaal problemen onder het tapijt wegen.

Reacties zijn gesloten.