Auto rijdt in op moslims in Newcastle

https://www.youtube.com/watch?v=8Mi4aW8F9XE

In Newcastle is bij een sportcentrum een automobilist ingereden op een groep moslims. Honderden mensen bevonden zich bij het centrum om daar samen het einde van de heilige maand  Ramadan te vieren. Er zijn diverse gewonden, waaronder naar het zich laat aanzien enkele zeer ernstig. Volgens de politie betreft naar alle waarschijnlijkheid een ongeluk, geen aanslag. De bestuurder van de auto zou een bezoekster zijn die om één of andere reden de controle over het stuur verloor toen ze weg wilde rijden.

Een getuige vertelde de BBC dat het ongeluk plaatsvond na het gebed. Hij en enkele anderen, waaronder de imam, zaten nog wat na te praten toen ze geschreeuw hoorden. Hij rende naar buiten en zag een man uit de passagiersstoel stappen. De man leek volledig overstuur. Enkele kinderen lagen onder de auto. Volgens de getuige was één van die kinderen er bijzonder slecht aan toe.

De bestuurder van de auto is gearresteerd. Het zou gaan om een 42-jarige vrouw. Het is nog niet bekend waarom de vrouw de controle over het stuur verloor.

Meer bij de BBC.