Arnoud van Doorn (PVV): foutje, bedankt

‘Het raadslid zou fouten hebben gemaakt in het beheer van het fractiebudget’ was het verhaal toen Arnoud van Doorn (PVV Den Haag) uit de fractie werd gezet. Vandaag blijkt welke ‘fouten’, namelijk het gebruik van van de partijkas voor tientallen privé-uitgaven.

Hoe maak je zo’n fout, vraag ik mij altijd af? Loop je door de stad, je afvragend waarom je broek zo strak zit en blijk je wéér de inhoud van kleine kas gedachteloos in je broekzak gepropt te hebben? Pak je tijdens de lunch ongemerkt afwisselend een boterham uit je trommeltje en een pak vijftigjes uit het geldkistje? Reken je bij de Megamarkt regelmatig met die betaalkaart met rood-wit-blauwe meeuw erop af zonder dat het je opvalt?

Update: Arnoud van Doorn laat weten alleen maar geleend te hebben, niet gestolen. Dat kan wel zijn, maar waarom doe je dat als er niet een probleem met je eigen liquiditeit bestaat? Dus is er wel degelijk een risico geweest dat het niet (op tijd) terugbetaald zou worden, lijkt me zo.

4 gedachten over “Arnoud van Doorn (PVV): foutje, bedankt”

  1. Een criminele bende is niet gauw te veranderen.
    Ze gaan altijd hun bekende gangetjes.

    Hij zou denken: ” Als mijn Grote Lijder zich gedraagt alsof die partij zijn eigendom is, dan kan ik hetzelfde met de partijkas doen, toch?” 🙂

  2. Hij zou een kerel zijn geweest als hij de hele partijkas had meegenomen, maar hij blijkt slechts een geniepig kruimeldiefje te zijn die postzegels, balpennen en van die handige post-it blokjes meeneemt naar huis. Kortom een lulletje rozenwater die nu wel een aardig bedrag per maand toucheert om achter de billen van Marjolein van der Waal in de Haagse raad te zitten.

  3. Hier uit blijkt maar weer dat het morele kompas van de gemiddelde PVV-er niet werkt danwel compleet ontbreekt. Brievenbuspisvingerlikkers van Nederland zie hier: uw volksvertegenwoordigers!

  4. Is Van Doorn slachtoffer van een hetze? Heeft De Mos uit wraak voor de uitgelekte mails over het verzonnen zwartboek soms info gelekt naar de Telegraaf. Je zou het bijna denken. Staan we aan de vooravond van een echte Doorngate?

    “Het is juist dat ik regelmatig geld heb gebruikt voor eigen zaken, maar dit heb ik elke keer weer teruggeboekt. Het hoort natuurlijk niet, ik was daar te makkelijk in, maar het beeld dat ik een greep uit de kas zou hebben gedaan is niet juist, en daarmee dus schadelijk voor mij als persoon”, redeneert Van Doorn in een reactie aan De Telegraaf.

Reacties zijn gesloten.