Arnoud van Doorn (ex-PVV) gaat er helemaal voor: nu op bedevaart naar Mekka

Je kunt veel zeggen van Arnoud van Doorn, en dat doen we dan ook, maar niet dat als hij eenmaal ergens voor gaat dat dan niet tot in het maniakale doorvoert.  Eerst was hij nog anti-islam en werd dan ook maar gelijk lid van de PVV – de meest xenofobe partij die het ooit tot in de Tweede Kamer gehaald heeft –  maar nu hij tot de islam bekeerd moet er ook gelijk maar een bedevaart naar Mekka tegenaan gegooid worden:

‘I have gratefully accepted the invitation from the government of Saudi Arabia to come over for #Umrah’, liet Van Doorn weten via het medium. Onlangs werd al bekend dat Van Doorn zich had bekeerd tot de islam (Metro)

Never a dull moment with Arnoud van Doorn, zullen we maar zeggen.

21 gedachten over “Arnoud van Doorn (ex-PVV) gaat er helemaal voor: nu op bedevaart naar Mekka”

 1. zoals ik al eerder zei van de PVV varkenstal naar de Zieke Salafi schapen van As Sunnah , weinig verschil

 2. Extreem blijft extreem. Op een of andere manier herinnert Van Doorn mij aan Horst Mahler.

 3. Ik zie de bui al hangen , over zo’n 2 jaar mag hij als “moslim leider ” doen alsof zijn Salafisme de hele Islam vertegenwoordigd en word elke bekscheet die hij produceert als “islamitisch ” groot uitgemeten

 4. De bedevaart naar mekka is één van de vijf pijlers van het geloof in de Islam. Iedere goede moslim behoort die te doen.

 5. Gaat hier over een Umrah , niet over de Hajj , Mo
  Als gast van de beni Saud , de slaven van de USA ..

 6. Ik ziet het. Die nuance heeft de schrijver niet gemaakt en ik had het stuk in metro niet gelezen. Blijft staan dat de schrijver nogal disrespectvol over de Hajj spreekt, alsof alleen maniakale extremisten die zouden doen.

 7. @7 Nou, zo bedoelde ik het nu ook weer niet. Alleen als iemand van een PVV-lidmaatschap omslaat naar een bedevaart, dat doet wel maniakaal aan.

 8. Tijdens het Breivik incidentje had deze bedevaartganger nog een Tempelierskruis als avatar op twitter.

 9. Niemand het idee dat Arnoud van Doorn een under cover – infiltrant in de Hajj is? Dat was hij ook bij de PVV in Dan Haag en onlangs was hij under-cover in de Haagse drugs-onderwereld.

  Graag een beetje respect voor deze Hardwerkende Nederlander die zijn leven voortdurend op het spel zet voor zijn Vaderland, zijn Koning en Koningin en zijn kat.

 10. @8 Bedevaart is een erg groot woord voor Umrah .. het is wel correct als je letterlijk vertaald maar het waardeveschil met Hajj is zo groot dat het er bij in het niet valt …

 11. @8 ‘zo had ik het niet bedoeld’ komt op mij een beetje hetzelfde over als ‘ich habe es nicht gewusst’. Misschien moet je je eerst ergens in verdiepen voordat je er een mening over hebt en erover schrijft. Hitler kon ook alleen maar groot worden door de onwetendheid van de Duitse bevolking.

 12. Mo achterbaks trollen vanachter een anonieme proxy is niet toegestaan dus donder maar weer op.

 13. @13 Ik heb mij verdiept in Arnoud van Doorn en concludeer dat op bedevaart naar Mekka gaan na bij de PVV gezeten te hebben maniakaal is. Niet dat op bedevaart gaan op zichzelf maniakaal is. Daarvoor hoef ik verder niets specifieks van de islam te weten.

 14. @13/ @15 Maniakaal als in Manisch .. in contrast met depresief .. zelfde absurde schommeling in enkele weken als een manisch /depresieve patient in zijn/ haar stemmingen heeft …

 15. Meneer van doorn, ik heb een vraagje aan u: kunt u misschien een uitleg geven van surah nummer 5 van ALToUBA uit de quran:
  And when the sacred months have passed, then kill the polytheists wherever you find them and capture them and besiege them and sit in wait for them at every place of ambush.

 16. En deze ook nummer 28 touba quran
  O you who have believed, indeed the polytheists are unclean, so let them not approach al-Masjid al-Haram after this, their [final] year. And if you fear privation, Allah will enrich you from His bounty if He wills. Indeed, Allah is Knowing and Wise.

 17. Beste Raid, je kan gewoon samen met dhr. van Doorn naar de moskee gaan. Daar zal je -zonder enige twijfel- de verdere context van het door jou aangehaalde krijgen.

  Selectief met enkele passages strooien, nota bene op deze site, staat m.i. nogal debiel.

  Wat je evt. ook kan doen, is contact opnemen met een echte Arabist; dus niet die genaamd Hans Jansen. Deze is niet meer dan een gefrustreerde charlatan.

  Succes met je spirituele zoektocht! Let je wel even op dat je niet wordt geindoctrineert?

  Oh, wacht…daar is het mogelijk al iets te laat voor, gezien je selectieve vraagstellingen op een platform waar dhr. van Doorn zelf *niet actief* is.

Reacties zijn gesloten.