Antisemiet mag lid van AfD blijven

De uitgesproken antisemiet Wolfgang Gedeon mag gewoon lid blijven van de Alternative für Deutschland (AfD). Dat heeft een interne commissie van de partij bepaald. Het landelijk bestuur van de AfD  probeerde Gedeon te lozen nadat bekend werd dat hij zich in het verleden antisemitisch had uitgelaten, maar de interne commissie heeft daar dus een stokje voor gestoken.

Gedeon heeft in het verleden Joden betiteld als ‘de historische interne vijand van het Avondland’, die er op uit zijn de rest van de mensheid ’tot slaven te maken‘.  Ook Het Joodse Complot Om De Wereld Te Veroveren komt bij Gedeon uitgebreid aan bod: “Als sich im 20. Jahrhundert das politische Machtzentrum von Europa in die USA verlagerte, wurde der Judaismus in seiner säkular-zionistischen Form sogar zu einem entscheidenden Wirk- und Machtfaktor westlicher Politik”.

Net als zijn collega Björn Höcke is Gedeon van mening dat het maar eens afgelopen moet zijn met dat gezeur over de Holocaust. Het Holocaustgedenkteken in Berlijn kan maar beter weg en Duitsers moeten weer trots zijn op hun geschiedenis. Toegegeven: af en toe ging er wel eens wat fout, maar dat zijn details die het noemen eigenlijk niet waard zijn.

Racisme is zoals bekend in Nieuwrechtse kringen geen enkel probleem – integendeel – maar omdat Nieuw Rechts de associatie met de holocaust ten koste van alles wil vermijden, ligt antisemitisme (meestal) wat gevoeliger. In tegenstelling tot het partijbestuur liggen Höcke en Gedeon echter niet wakker van dergelijke gevoeligheden en de interne commissie gaat daar dus in mee. Wat natuurlijk het nodige zegt over de eigenlijke agenda van de AfD.

Bron: Spiegel Online