Andrée van Es (GroenLinks) stapt op; wie is de volgende?

Het blijkt dat nu ook Andrée van Es opstapt als voorzitter van de commissie die de verkiezingsnederlaag van GroenLinks moest evalueren.

Na de lijsttrekker en de partijvoorzitter leek ook de commissievoorzitter onder vuur te komen liggen, onder meer door de suggestie dat zij als voorwaarde voor haar voorzitterschap gesteld zou hebben dat Jolande Sap zou moeten opstappen. Dat is niet juist.

Waarom dat nu zo enorm schokkend is ontgaat mij eerlijk gezegd een beetje, volgens mij heeft ze er gewoon geen zin meer in. Op zichzelf kunnen wij ons dat bij Krapuul trouwens wel voorstellen van GroenLinksers, en we schrijven dan ook een prijsvraag uit waarbij geraden moet worden wie de volgende GroenLinkser is die opstapt en waarom:

1. Bas de Gaay Fortman: wegens gebleken volstrekt onrealistische denkbeelden en uit de tijd zijnde, altijd al rechts aandoende, snor.

2.  Femke Halsema: wordt weer lid van de PvdA.

3. Eh…kent er iemand een derde prominente GroenLinkser die nog níet is opgestapt?

De te winnen prijs: een gratis bliksemcarrière bij Groenlinks met riante kantoorruimte op het partijkantoor, inclusief sapcentrifuge, waarvan het deksel overigens wel stevig aangedrukt dient te blijven omdat je anders de stukken om de oren vliegen.

8 gedachten over “Andrée van Es (GroenLinks) stapt op; wie is de volgende?”

 1. Nah, Paul is met heel andere dingen bezig. Leuk stukkie Laurent, vooral dat deksel 😆 Het zal me daar op alle kantoren toch een bende zijn, van al die stukken die in de rondte zijn gevlogen.

 2. Femke Halsema, zonder snor, wordt weer lid van PvDA.
  Dit lijkt me zeer plausibel.
  ( Jeweet het wel – inspector Cluseau beweert nog altijd dat de beste vermomming een goede snor is.)

 3. Zou het niet Héééééééééééél ironisch zijn als straks Tofikje de enige is die het wél wil doen 😀 😀 😀

 4. @5, Al Bakra, ligt zeker weer aan mij, maar ik snap niets van het ophef over het opstappen van Jolanda, want net niet zo lang geleden zat ze in een debat met haar uitdager Tofik Dibi en volgens alle logica zou hij dan nu de leider van GL moeten worden.

  Of is het steeds totaal (het landelijk) verbod op allochtonen in het bestuur ook voor GL steeds geldig?

 5. @5 Al & @6 nexus,

  Jullie brengen een interessante gedachte: Tofik Dibi blijft als enige GL’er over.
  Nu nog af en toe iets groens en links leren zeggen door hem, en een nieuwe start is gemaakt.

 6. @4 Ik zit niet bij GroenLinks hoor. Stemde er ooit wel op, maar de laatste twee keer niet meer.

Reacties zijn gesloten.