Amsterdamse corporatie ‘Eigen Haard’ is goud waard

Eigen Haard in Amsterdam wil een van haar sociale woningen verhuren aan een agent, opdat deze een moeilijke huurder onder de duim kan houden. De corporatie zegt last te hebben van een huurder die onder andere een aannemer en schilders met de dood heeft bedreigd. Toch zegt Eigen Haard niets te kunnen doen, want er zijn niet genoeg klachten. Wat ik me dan afvraag is, moet er een bepaald aantal klachten zijn om iets te kunnen doen? 25 keer klagen  dat iemand vervelend is, telt wel mee, maar twee keer heel erg overlast dat telt niet mee (of iemand met de dood bedreigen). En als er niet genoeg klachten zijn, hoe weten ze dan dat de man overlast bezorgd?

Maar Eigen Haard wil nu dus een bewaarder ‘in huis’ zonder daar voor te betalen en nee, volgens hen hoeft hij niet te spioneren. Dat is verkeerd in de mail terecht gekomen, soort verspreking zeg maar.

In plaats van zelf te handelen en de overige huurders te beschermen tegen overlast, willen ze het afschuiven op een diender die het lekker vindt om buiten diensttijd ook actief te zijn op het gebied van mensen aanspreken. Lijkt mij toch niet de taak van een agent in zijn vrije tijd. Het klinkt wel weer naar het gluren-bij-de-buren dat in Nederland aangemoedigd wordt op allerlei fronten.

2 gedachten over “Amsterdamse corporatie ‘Eigen Haard’ is goud waard”

  1. Leuk zeg, kan die agent die doodsbedreiger neermeppen.
    Het lijkt wel of de gekte pandemisch is geworden in dit land.

Reacties zijn gesloten.