Amsterdam verbiedt demonstratie naziwappies

Burgemeester Halsema heeft de aangekondigde demonstratie van extreemrechtse coronawappies zondag in Amsterdam verboden. Aanleiding is de weigering van de organisatie mee te werken aan een ordelijk verloop van de demo. 

Halsema was bereid de demonstratie toe te staan, mits men zich aan de coronaregels zou houden, er niet meer dan 3500 mensen naar de betoging zouden komen en men het Museumplein niet zou verlaten.

De organisatie gaf aan daar niet aan mee te zullen werken. Men verwacht tenminste 25.000 betogers en wil door de stad trekken. De organisatie heeft aangekondigd de confrontatie op te willen zoeken en de regels te gaan overtreden. Daarop heeft Halsema in overleg met politie en OM besloten de demonstratie te verbieden.

Een terecht besluit, natuurlijk, al zal het verbod Ben van der Kooi en de rest van de harde kern ongetwijfeld niet tegenhouden. Het werd tijd dat iemand eens niet door de knieën ging voor het extreemrechtse plebs.

Volledige verklaring van de gemeente hier.

Uitgelichte afbeelding: By Gemeente Amsterdam – https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/college/burgemeester/, Copyrighted free use, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=89171940