Amerikaanse economen roemen ik-weet-niet-wat-ik-teken Rutte

Terwijl in Duitsland de economen elkaar beschuldigen van alles en nog wat is de sfeer niet alleen dankzij het reces van de Tweede Kamer in Nederland gemoedelijk te noemen, maar ook omdat D66-liberaal en Links nog steeds zich het snot in de zakdoek lacht om de handtekening van Bruin1-kapitein-zonder-schip Rutte onder het verdrag tot het vormen van een bankenunie.

In Duitsland wordt aan de rechterkant gewaarschuwd voor de stappen richting een bankenunie die de eurolanden op de laatste top hebben gezet.

De Duitse belastingbetaler draait op voor schulden van anderen, is hun boodschap. Bondskanselier Merkel heeft een grote fout gemaakt door in te stemmen met het vormen van een bankenunie.

In Duitsland wordt aan de linkerkant juist geredeneerd dat de vicieuze cirkel van zwakke banken en hoge overheidsschulden in de muntunie  doorbroken moet worden. Alleen dan is de eurocrisis op te lossen.

Amerikanen weten het altijd beter

En nu mengen ook Amerikaanse wetenschappers zich in de verhitte Duitse economenstrijd. “De euro klapt uit elkaar als je de raad van de economen opvolgt”, stelde de Amerikaanse Harvard-professor Dani Rodrik gisteren in de Duitse editie van de Financial Times. “De waan die in Duitsland leeft, dat je de euro kunt behouden en tegelijk elke stap richting een bankenunie kunt vermijden is hardnekkig”, meent Eichengreen.

Stem VVD en u bent volgens Duits-Rechts uw belastinggeld kwijt aan de EU
De grap is dat ik-weet niet-wat-ik-teken-Rutte Links economisch denken onderschrijft, en zelfs bekrachtigt door zijn handtekening. Rutte is niet alleen een Minister-President voor alle Nederlanders maar een groot staatsman die boven de partijen staat. Uiteraard zolang hij maar niet zelf gaat denken of naar de ‘vreselijke’ Stef Blok luistert of, nog erger, naar die ‘afschuwelijke’ nonsensprater Geert Wilders. Nee, laten we met z’n allen stemmen op de VVD zodat onze groot-MP een sterk en krachtig kabinet kan formeren om tot de wederopbouw van Nederland als vazalstaat te komen, waar deze perfecte EU-marionet als dank voor zijn bewezen diensten nog jaren mag blijven zitten van Van Rompuy. Driemaal Hoezee voor de VeeVeeDee. Hoezee Hoezee Hoezee en de Nederlandse soevereiniteit kieperen we samen met Wilders in de plee.

2 gedachten over “Amerikaanse economen roemen ik-weet-niet-wat-ik-teken Rutte”

  1. Zin in lange vakantie tijdens crisis?
    Ga baantje zoeken in de Tweede Kamer – de vakantie begint pas nu! 🙂

Reacties zijn gesloten.