AMC reageert op ” Tuitjenhorn” : ja maar nee en ANONIEM begrijpt u, psssstt… psssstt

wassen
DE MACHT WAST DE HANDEN IN ONSCHULD

Gisteren schreef ik over de misselijke vertoning van het AMC om aan de weduwe van huisarts Tromp een email te sturen in plaats van een nette brief waarin excuses worden aangeboden ( zegt het AMC ) voor de, naar inmiddels blijkt, gemaakte fouten. Ik vind het stuitend dat het AMC meent de inhoud van deze email openbaar te mogen maken, wie weet zelfs nog voordat mevrouw Tromp het zelf kon lezen. Misschien kan ze de energie nog vinden om ons dit te vertellen. Ze zal het al zwaar genoeg hebben vrees ik.

Het eventueel openbaar maken is aan de ontvanger van dit bericht, mevrouw Tromp, en niet aan het AMC. Privacy begrijpt u, fatsoen snapt u? Direct kreeg ik het gevoel dat de Machtige Instanties hun straatje zouden gaan schoonpoetsen en een beetje leuke dingen voor de Bühne aan het voorbereiden waren. Jawel hoor, gekonkel en gefoefel volgden vrijwel direct na het in de pers smijten van deze “persoonlijke” email.

Het AMC heeft, wat ze ook kletsen en proberen te verhullen in een wolk van mist, NIET de interne procedure gevolgd die geldt voor een melding aan de Inspectie. Bij een afgrijselijke verdenking zoals de co-assistente meende te constateren gebeurt normaal gesproken het volgende:

1) De medische directie van het ziekenhuis wordt geïnformeerd,

2) deze informeert de Raad van Bestuur,

3) die gaat bekijken of het voornemen een melding te doen aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg al dan niet terecht is,

4) er volgt al dan niet een melding aan die inspectie.

Maar deze procedure heeft het AMC niet gevolgd, het ging allemaal wat hysterischer en stiekemer. De begeleider van de arts in opleiding overlegde even met een medisch-ethicus die samen direct en ANONIEM een melding bij de IGZ  deden. Anoniem? Ja, anoniem: Pssst, pssst..pssst….maar we zeggen niet wie we zijn hoor. Zo rolt dit rare land in 2013.

De medische directie, de Raad van Bestuur én het hoofd van de huisartsenopleiding van het AMC beweren dat ze niets van de melding afwisten. De IGZ sommeerde  het AMC de naam van de huisarts direct  te geven maar nam zelf ook geen contact op met huisarts Tromp en schakelde onmiddelijk het Openbaar Ministerie ( Teeven, Opstelten ) in dat ook weer direct in het geweer kwam tegen deze afschuwelijke misdadiger.

Vijftien (!)  functionarissen van politie en justitie doorzochten de praktijk van Tromp om 23.00 uur. De reden om met een half leger deze razzia op dit rare tijdstip te houden was volgens het OM:

Het valt op die tijd dan minder op ( in een dorp nota bene, LRD)  en met zo veel mensen ( dat valt het in een dorp namelijk niet zo op, LRD)  om de doorzoeking snel en efficiënt te laten verlopen.

De hele toestand stinkt steeds méér, dit is echt een heel eng land. Niemand is zijn of haar leven nog zeker in deze Staat. Of het moord of zelfmoord was van huisarts Tromp doet er niet eens toe. Slaap lekker door Tweede Kamer. Ach zou het toeval zijn dit vlak voor het reces van de politici naar buiten te brengen?

1 gedachte over “AMC reageert op ” Tuitjenhorn” : ja maar nee en ANONIEM begrijpt u, psssstt… psssstt”

  1. De 3 maanden wachttijd dat de Minister van Gezondheid oplegde om de betrokkenen in deze moord op de huisarts Tromp instanties en personen te waarborgen dat ze tevens de tijd krijgen om allerlei smoesjes te bedenken en tevens de tijd krijgen om onder toezicht van juristen plausibele afdekking te verkrijgen tegen mogelijke vervolgingen in verband met het aanzetten en/ of medeplichtigheid in de moord van Tromp.

    Tenslotte op die manier koopt zich ook deze Minister veilig uit deze openbaar uitgevoerde moord.

Reacties zijn gesloten.