AMC en OM sturen brieven aan overleden huisarts Tromp

Even in herinnering de affaire Tuitjenhorn, waar hier veel informatie over te lezen is. Huisarts Tromp pleegde zelfmoord.

De afdeling huisartsgeneeskunde van het AMC heeft vorige week via de mail een noodkreet verzonden naar de huisartsen, omdat er dringend meer opleidingsplaatsen voor coassistenten nodig zijn.

Misschien raadt u het al, overleden dokter Tromp kreeg óók een mailtje. De mail kunt u hier lezen. Als klap op de vuurpijl deed ook het Openbaar Ministerie een flinke duit in het zakje, het volgende is toch eigenlijk niet voor te stellen:

Op mijn parket is een proces-verbaal binnengekomen, waarin u als verdachte bent aangemerkt. Inmiddels heb ik besloten u daarvoor niet (verder) te vervolgen.

Volgens het OM, de hobbywinkel van Teeven en Opstelten,  is tegelijk een brief aan de advocaat van de familie gestuurd waarin staat dat de zaak is geseponeerd, omdat de cliënt is overleden.

Waar van artsen en anderen een juist handelen wordt geëist, maakt de Staat er zelf een akelig smerig potje van. We zijn overgeleverd aan onmeedogende en onbarmhartige mensen in dit dolgedraaide land.

5 gedachten over “AMC en OM sturen brieven aan overleden huisarts Tromp”

 1. Een andere, aanzienlijk meer voor de hand liggende, verklaring is natuurlijk dat waar gehakt wordt spaanders vallen. Fout, JA, opzet, NEE.

  Dus om nu gelijk maar weer de de aluminium-hoed op te zetten en er blind vanuit te gaan dat er ambtenaren zijn die voor de lol dit soort brieven sturen gaat mij een beetje te ver.

 2. Waarom heeft nu plotseling de AMC haar werkwijze verandert?

  “De afdeling huisartsgeneeskunde van het AMC heeft vorige week via de mail een noodkreet verzonden naar de huisartsen, omdat er dringend meer opleidingsplaatsen voor coassistenten nodig zijn.”

  Hoezo noodkreet?
  Gezien eerder ervaring met AMC valt te verwachten dat ze de voltallige IGZ versterkt door minimaal 15 rechercheurs op de huisartsen afsturen om ze te dwingen de opleidingsplaatsen aan te bieden. Dit is toch passender?

 3. Er is natuurlijk ook een chique manier van PR dat de AMC zou kunnen gebruiken – de AMC medewerker Schippers persoonlijk met een bloempje een bezoekje aan de huisartsen laten brengen en ze proberen allemaal persoonlijk met veel charme te overtuigen dat ze de stageplaatsen moeten toch gaan aanbieden.

Reacties zijn gesloten.