Alweer een leugen van Mark Rutte?

Ja, daar heeft Alexander Pechthold (D66) wel even een punt: alhoewel zowel VVD als SGP steeds hebben volgehouden dat er geen afspraken gemaakt waren over volgens de marktwetten van de koehandel uit te wisselen programmapunten, had Mark Rutte het op de SGP-jongerendag er ineens over dat de SGP een partij van ‘afspraak is afspraak’ is. Hebben we Mark Rutte hier alweer op een leugen betrapt?

Het betreft slechts een woordspelletje van Pechtold, zult u misschien zeggen. Maar het politieke beslissingsproces vindt geheel plaats via woorden, dus woorden zijn belangrijk. Vooral bij politici, die ze voordurend gebruiken om verborgen betekenissen impliciet mee te geven of om deze juist te maskeren, en al helemaal als de mannenbroeders van Het Woord  erbij betrokken zijn.

Aanstaande dinsdag wil Pechtold duidelijkheid van Rutte, die hij ongetwijfeld niet zal krijgen, of het moet in de vorm van een pertinente ontkenning zijn. Niettemin goed dat Pechtold dit even naar voren brengt.

5 gedachten over “Alweer een leugen van Mark Rutte?”

 1. Ongetwijfeld zal één van de vele mediatrainers, die deze fervente aanhanger van het christenfundamentalisme bijstaat, hem hier wel weer uit weten te lullen…

  Deze eens liberale man gedraagt zich met de dag verachtelijker… !!

 2. –dat er geen afspraken gemaakt waren over–

  Ah, krijg ineens een Zeeuws gevoel. Robesin, iemand?

 3. Alexander Pechtold wil duidelijkheid, Mark Rutte zal nu wel enorm van zijn stuk gebracht zijn.
  Maar ik neem aan dat Rutte wel wat tijd vrij kan maken om van het Catshuis naar de Kamer te fietsen. Dan heeft Pechtold eindelijk weer eens een media-momentje (sinds zijn door iemand anders geschreven boekje over de PVV stemmers). Het zij hem gegund.

 4. “Alweer een leugen van Mark Rutte?”

  Kom op, binnen VVD bestaan leugens niet – het heet “goed communicatie” op z’n VVD-ers gewoon.
  (wordt altijd met een aardig lachje aangenomen).

Reacties zijn gesloten.