Alles rustig op Wilders!

Niemand er in, niemand er uit. Aldus het motto boven de aanlegsteiger van het eiland Wilders dat de Nederlandse staat speciaal voor de bejaarde leider heeft laten aanleggen in de Noordzee. Er naar toe varen is mogelijk, maar het eiland betreden is streng verboden. Daar is een visum voor nodig dat enkel sporadisch door de koning van Wilders wordt afgegeven.

De Nederlandse staat heeft het eiland Wilders een windmolen geschonken nadat eerdere pogingen om een kabel vanaf het vasteland te trekken mislukten. De bijdrage wordt betaald uit de pot Ontwikkelingsgelden. De koning van Wilders heeft de bijdrage aanvaard maar liet per twitter weten ‘dat het schandalig is dat Nederland niet bij machte is gebleken een bevriende natie eerder van stroom te voorzien’. Later liet hij telefonisch weten dat hij de windmolen ‘in duizenden stukken zou slaan’ als hij hem niet meer nodig had. ‘Het zijn ondingen, lelijke monsters die door een autocratische staat de mensen door de strot worden geduwd. Knettergek.’

In een andere tweet schreef de koning dat hij nu eindelijk vrijuit kon spreken. Hij noemde zijn ballingschap ‘afgedwongen door een stelletje lafaards’. Hoe de koning van Wilders de tweets heeft verstuurd is niet duidelijk. Hoe het bereik op Wilders is, niemand weet het. De elektriciteit wordt naar verluidt op dit moment nog door een aantal dieselgeneratoren geleverd. ‘Lekker-lekker! Broem-broem!’, tweette de Leider daarover.

Dat laatste geldt zeker voor de drie auto’s (allen diesels) die zich volgens bronnen op het eiland bevinden. Heel ver kunnen die auto’s niet rijden, er zijn nauwelijks wegen en het eiland is in verband met de veiligheid van de enige bewoner uiterst klein gehouden. De familie van de bewoner bevindt zich niet permanent op Wilders, familieleden kozen ervoor hun Nederlandse paspoort (en daarmee hun Europese rechten) te behouden.

Volgens het NOS-journaal bleef het na de laatste berichten rustig op Wilders. De waarde van de Wildersgulden is vandaag licht gestegen, nadat hij even aan het hek verscheen om zijn volgelingen, die op de boot moesten blijven, te zegenen. De munt is nu 37 Eurocent waard.

De koning verblijft volgens de NOS in een ‘gewapende tent’, zolang zijn paleis nog niet gereed is. Dat paleis is een kopie (op kleine schaal) van Huis Ten Bosch, zoals het was voor de verbouwing.

Volgens koning Wilders ‘wordt alles weer zoals het was’ nu hij zijn eigen staat heeft gesticht. Hij tweette vandaag alvast een waarschuwing ‘aan allen die minder Wilders willen’. Daarin pleit hij voor een terugkeer naar de ‘jaren van Drees en Vrees’ en zegt over de komende handelsovereenkomst dat hij ‘gehakt zal maken’ van de Nederlandse onderhandelaars.

Wilders ontvangt momenteel een pensioen en een AOW-uitkering die wordt gekort omdat hij buiten de EU verblijft.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.