Alert Orange voor authoritarianism van regering Rutte-Verhagen! – Het geval André Haspels

Ambassadeur André Haspels (facebook) van Nederland in Pretoria (Z-A)

Als ik de berichten in de Nederlandse pers goed begrijp, heeft de 50-jarige Nederlandse ambassadeur in Pretoria (Zuid-Afrika), André Haspels, een aanwijzing van zijn minister, de heer Uri Rosenthal (VVD), ontvangen, om op zijn persoonlijke facebook-pagina niet meer te verwijzen naar de “Nederland Bekent Kleur” pagina (facebook): Geen regering met de PVV. Dat moest, vond would-be Mussolini Geert Wilders, Gedoger In Power van Rutte en van Verhagen.

Het lijkt een klein incident.

“Geef Geert nou even z’n zin. Haspels, zijn vrouw en zijn twee kinderen verdienen er geen cent minder om en we kunnen moeilijkheden vermijden om straks verlaging van lonen, pensioenen en uitkeringen samen met Geert door te drukken!”

Dat moet zo ongeveer de hypocriete en corrupte redenering van Rutte, Verhagen en hun pennelikkers zijn geweest, om Uri Rosenthal het groene licht te geven, om, encore une fois*!, de integriteit van de Nederlandse diplomatie in het buitenland op te offeren aan een arrangement met de anti-democratische bondgenoot terwille van het uitsluiten van een meerderheid van het Nederlandse volk van de regeer-macht.

En ik vind, dat dit toch echt één keer te VEEL is geweest!!

Er zijn twee manieren om naar dit soort “burgemeesters-in-oorlogstijd” te kijken. De eerste is: “Wind je niet op! We voorkomen erger!”. De tweede is die van  Hannah Arendt in haar artikelen en boeken over de ontwikkeling van autoritaire en totalitaire regimes vanuit democratische samenlevingen. Helaas treft in het Nederland van nu die van Arendt het meeste toe.

Ik ben geen fan van de Arendtse visie op directe democratie en elite-politiek, die ze grotendeels van Heidegger overnam. Maar het verloederingsproces zoals dat door Geert Wilders en zijn voorgangers en bondgenoten in Nederland is ingezet, heeft ze haarscherp beschreven en veroordeeld.

Model is natuurlijk de Republiek van Weimar (1919-1933). We trekken ons niets aan van de “Godwin”-roepers en kijken naar de feiten. Kanseliers als Rutte-Brüning en (vice)presidenten als Donner-Hindenburg hielpen, vanwege hun haat tegen links, om de staat en de maatschappij voor te bereiden op een fascistische samenleving.

Een eerste onderdeel daarvan was en is, om ambtenaren en justitie- en politie-agenten te intimideren. Jaren geleden is Geert Wilders al begonnen, om het ontslag van burgemeesters, hoofdcommissarissen, diplomaten en culturele actoren te eisen, zodra die mensen iets deden wat volkomen paste in een beschaafde samenleving, maar niet in een gedroomde Wilders-commando maatschappij.

Sinds koningin Geert is opgenomen in het gedoogwrak van Rutte en Verhagen, heeft dat ook effect. Oorlogsburgemeesters Rutte en Verhagen offeren dagelijks een of meer van hun trouwe dienaren, om de gedoogduivel te behagen. Een politiecommissaris in Drenthe? PvdA? – Tot Uw Dienst, Mijnheer Wilders!! Een werkgever die zijn mensen een goed pensioen wil geven? – Tot Uw Orders mijnheer Besselaar van de Bouwwerkgevers!! Hoe kleiner Uw eisen, hoe groter Onze dank!!

U begrijpt, de mening van de mensen op Geen regering met de PVV vertolken eigenlijk de mening van de meerderheid van het Nederlandse volk. Ga maar na. VVD+CDA+PVV was maar een klein beetje meer dan 50% in de 2e kamer. Maar bij het CDA was 38% TEGEN een regering met de PVV. Bij de VVD weten we het niet, maar er zijn plenty liberalen die het niet zien zitten met de PVV. Misschien willen ook veel stemmers op Geert eigenlijk niet, dat hij zoete broodjes bakt met het establishment. Hoe dan ook, de Nederlandse kiezers die vinden dat er GEEN regering met de PVV zou moeten zijn, zijn een GROTE meerderheid!

Dus, waarom een verbod aan een trouwe ambtenaar van de Nederlandse regering, om onze Zuidafrikaanse volksgenoten toegang te verschaffen tot een website die de mening van de meerderheid van ons allen vertolkt?

Ik weet het antwoord wel. En ik weet ook dat u het me niet zult geven. U, mijne heren Mark Rutte en Maxime Verhagen, u bent een stap te ver gegaan. U hebt trouwe ambtenaren als André Haspels opgeofferd aan uw valse contract met Wilders. U hebt zijn vrouw en hun twee kinderen blootgesteld aan wraaknemingen door Zuidafrikaanse extremisten. U bent verantwoordelijk voor de gevolgen.

En u giechelt alsof er nix aan de hand is.

Permettez-moi de dégueuler un peu. Merci!

2 gedachten over “Alert Orange voor authoritarianism van regering Rutte-Verhagen! – Het geval André Haspels”

  1. Wederom, een-tweetje van de VVD? Tea party gaat hier ook komen als ze er nog niet is.
    Stinkt nog steeds voor mij maar goed niet voor de gemidelde VVD’er war er gaande is. Ze likken er hun vingers bij af, of zo.

Reacties zijn gesloten.