Al Qaida, SITE en de Volkskrant (2)

Onderstaand bericht is met toestemming overgenomen van de auteur, wltr, en verscheen eerder op zijn eigen site.

Ook dit weekend weer in de Volkskrant een bericht uit de trukendoos van SITE. ‘Bompakketjes VS onderdeel Operatie Inwendige Bloeding’, het plan om de vijand te laten doodbloeden, “Dat stelt de groepering in een extremistisch blad, meldden de Amerikaanse terrorismemonitoren IntelCenter en SITE Intelgroup zaterdag.” Ook het NRC Handelsblad doet vrolijk mee met het verspreiden van deze informatie. Het NRC handelsblad gaat nog een stapje verder door klakkeloos de informatie van SITE en IntelCenter bijna letterlijk over te nemen.

En opnieuw vraagt geen enkele krant zich af wat voor bedrijven SITE en IntelCenter eigenlijk zijn. Het extremistische blad waarnaar verwezen wordt is de derde uitgave (special issue) van Inspire, het Internet-glossy van Al Qaeda, dit keer gewijd aan de pakketbommetjes van AQAP, Al Qaeda of the Arabian Peninsula, wat zou worden geleid vanuit Jemen. Het eerste nummer van Inspire was gebouwd op een kookrecept voor cupcakes van van Ellen DeGeneres. Volgens SITE wordt Inspire verspreid via jihadist website, maar het is nergens te vinden, behalve via aan SITE gelieerde websites.

IntelCenter is net als SITE een private onderneming die zich specialiseert op terrorism monitoring. IntelCenter is vooral bekend van de vele video’s die zij ‘ontdekt’ hebben van “vooraanstaande” Al Qaeda terroristen. De video’s zijn vaak van slechte kwaliteit, wat vreemd is voor een organisatie die naar zeggen van SITE, IntelCenter en de VS beschikt over veel geld en moderne wapens, maar niet in staat is een redelijk videootje te maken. Wired News liet al eerder zien dat de logo’s van de Al Qaeda groeperingen en het logo van IntelCenter dezelfde compressiefouten vertoonden, waaruit kan worden geconcludeerd dat ze op hetzelfde moment zijn toegevoegd.

Een videootje vrij van ruis kunnen ze niet maken, maar een glossy dat eruit ziet als een Amerikaans tijdschrift wel. En waarom zou een terroristische organisatie een glossy uitbrengen over een mislukte operatie?

Voor de liefhebbers. Bij IntelCenter kun je tegen betaling video’s bestellen van terroristen. De hele collectie (179 DVDs) kost 7,385 dollar. Voor 3000 dollar per jaar kun je je abonneren.

Zijn er nog journalisten die onderzoek doen in plaats van persberichten overtypen?

Zie ook:

Al Qaida, SITE en de Volkskrant

Twijfel over de authenticiteit van Inspire, Al-Qaida’s Glossy

Sourcewatch over SITE

Cyber Jihad; The Phantom Menace

1 gedachte over “Al Qaida, SITE en de Volkskrant (2)”

  1. feiten , feiten , feiten , iedere echte PVV /CDA/ VVD stemmende echte nederlander weet toch dat die nooit en te nimmer relevant zijn !! slechts de wijze woorden Geert’s , de heldere commentaren van Bosma , en het evangelie zoals gepredikt op Artikel 7 en verwante sites tellen .. de rest is linkse Dhimmieganda

Reacties zijn gesloten.