Aftrap voor debat over andere politiek

Hoewel staat en markt als zelden tevoren door hun hoeven zakken, lijken radicale alternatieven even weinig te swingen. Het is tijd voor drastisch denken over nieuwe richtingen en strategieën. Maar welke zijn dat dan? Twee uitzonderlijke denkers geven op 5 juli de aftrap, bekend om hun scherpe analyse van de huidige politieke omstandigheden en creatieve voorstellen voor democratie en radicale politiek:

* Willem Schinkel, socioloog en schrijver van het onlangs verschenen boek ‘De Nieuwe Democratie’. Hij is niet vatbaar voor gezond verstand en niet onder de indruk van het idee dat “er geen alternatief is” en voorvechter van een kritische en toegankelijke sociologie gericht op verandering.

* Jeanne van Heeswijk, kunstenares en overtuigd optimistisch over het vermogen van mensen om hun eigen omgeving te verbeteren en de rol van kunst en vormgeving daarbij.

Na de twee inleidingen: discussie!
Dit alles begint om 19.00.
Er worden voor- en achter-afgaand heerlijke hapjes geserveerd

Na de discussie kan men nog genieten van een drankje/cocktail en de tunes van DJ Pees, die vergezeld gaan van beelden van recente meer of juist minder geslaagde politieke interventies. De opbrengst van dit tweede deel van de avond gaat naar de volgende uitgave van de krant Klasse!

Valreep: Einde Polderweg, zijstraat van de Linnaeusstraat, Amsterdam Oost

3 gedachten over “Aftrap voor debat over andere politiek”

  1. Na de discussie kan men nog genieten van een drankje/ cocktail, met uiteraard lekkere hapjes bij de borrels.

    En wat heeft dit drastische denken over nieuwe richtingen en strategieen dan wel opgeleverd?

    Helemaal niets.

  2. Yep en hopelijk geen gezeik van nukkige oude mannetjes die blijven meutelen dat het toch niet anders kan …

Reacties zijn gesloten.