Ad Koppejan (CDA) en Erik Ziengs (VVD) ritselen wat ernaast bij Kredietunie

Al eerder viel ons de vestzak-broekzakconstructie op via welke Ad Koppejan een mooie nieuwe functie bemachtigde bij de Kredietunie (een coöperatie die laagdrempelige kredietfaciliteiten aan het MKB verleent), gesubsidieerd door partijgenoot Maxime Verhagen in diens functie als minister van economische zaken, maar nu lijkt er naast de vestzak en de broekzak ook nog sprake te zijn van een jaszak, rugzak of wat voor een zak u zich ook maar voor wilt stellen bij Ad Koppejan.

De redactie van 925 kijkt wat verder dan de bretels van Jort Kelder breed zijn en schrijft een opmerkelijk verhaal over CDA-moralist Ad Koppejan en crimefighter Erik Ziengs. In een uitgebreid artikel voorzien van veel linkjes weten de schrijvers een onthutsend beeld te geven hoe beide Tweede Kamerleden hun ambt misbruiken tbv de nevenfunctie bij de Kredietunie. Iets anders kun je het niet noemen. Bepaald niet kies van beide heren. Het dienen van het eigen belang staat blijkbaar hoger op de agenda dan een dijkdoorbraak in Zeeland of een kleinere overheid:

De heren waren informele lijstduwers van hun kredietkindje in de Kamer. En hoewel ze zich tot nu toe onbezoldigd van hun taken hebben gekwijt, is al wel besloten dat Ziengs na zijn herverkiezing doorgaat als ‘ondersteuner in de Kamer’ van de Kredietunie. U leest hier: een Kamerlid dat actief zal lobbyen voor een commerciële organisatie waarmee hij nauwe betrekkingen onderhoudt. Dat is onmiskenbaar het dienen van een commercieel belang. Minder chique voor een onafhankelijk kamerlid.

Saillant aanvullend detail is dat de Kredietunie bepaald niet de enige organisatie is die kredietfaciliteiten verleent:

En dan nog iets. De kredietunie onder patronaat van Ziengs en Koppejan is niet de enige in den lande. Er bestaan meerdere, commerciële kredietunies. Deze hebben zich hogelijk verbaasd over de drempels die de overheid voor hen heeft opgeworpen, om in aanmerking te komen voor subsidie. En niet alleen moeten deze unies alles uit eigen zak betalen, ze mogen ook niet meedoen als vijfde pilot. Wat betekent dat er vier pilots zijn met één en hetzelfde bedrijf.

Een vrije markt betekent bij de echte liefhebbers ervan meestal: vrij van concurrentie. Tot zover de integere kamerleden Ad Koppejan (CDA) en Erik Ziengs (VVD).

noot:
Sinds februari 2011 is Erik Ziengs gekozen in het dagelijks bestuur van Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Een hondenbaan natuurlijk maar gelukkig kan je dan wel op je website pronken dat wanneer de argeloze sitebezoeker het aantal voorkeurstemmers op Erik Ziengs goed raadt je een borrel kan krijgen in de bar van Nieuwspoort. Dezelfde bar die wereldberoemd werd doordat lozer Hero Brinkman zijn handjes niet thuis kon houden omdat hij een biertje teveel op had. Misschien mag je wel met de aangevallen barman EN met Erik Ziengs op de foto. Dus allen meedoen met de wedstrijd op Eriks persoonlijke website de ‘Liberale Drent in het Parlement’.

1 gedachte over “Ad Koppejan (CDA) en Erik Ziengs (VVD) ritselen wat ernaast bij Kredietunie”

  1. Erik Ziengs: Google suggereerde “fraude” bij zijn naam, maar dat blijkt zijn broer Berthold. Over hemzelf: “Ik speelde al op jonge leeftijd in de TV-serie Bartje van Willy van Hemert. Was er als Sicco, zoon van de herenboer, mede de oorzaak van dat het gezin in het Armenhuis terecht kwam.” Kortom, de ideale VVD-kandidaat. Hij zat er ook al zonder dat het verder iemand is opgevallen.
    Herhalingue mededelingue….

Reacties zijn gesloten.