Actie #Zeikwijf

Zaterdag 23 september vindt de landelijke actie #zeikwijf plaats. Vrouwen in heel Nederland kunnen dan hun ongenoegen uiten over het gebrek aan sanitaire voorzieningen in de openbare ruimte.

Het initiatief kwam van Cathelijne Hornstra, die aanvankelijk een oproep op sociale media plaatste om ’s nachts met wat vrouwen een urinoir te gaan uitproberen, uit protest tegen de boete die Geerte Piening opgelegd kreeg na een avond wildplassen. De rechter vond dat zij haar behoefte in een plaskrul had kunnen doen.

Al na een paar uur meldden bijna 8000 geïnteresseerden zich en haalde Hornstra de media in binnen- en buitenland. Daarop besloot ze de actie uit veiligheidsoverwegingen af te blazen en is zij, samen met een aantal andere actievoerders, een nieuw initiatief begonnen: #zeikwijf.

Zaterdag kun je je mooiste plascapriolen op de kiek zetten bij je plaatselijke urinoir en posten met de juiste hashtag. De bedoeling is dat de foto’s uiteindelijk aangeboden zullen worden aan Jet Bussemaker van het ministerie van OCW.

Het actiedraaiboek kun je vinden op de website.

En mocht je het echt niet kunnen ophouden, kun je nog mee doen aan de plasactie NOOD breekt wet.

4 gedachten over “Actie #Zeikwijf”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.