Aantal doden bij bomaanslag Aleppo opgelopen tot meer dan 100

https://www.youtube.com/watch?v=gPmqk_YZyUU

Het aantal doden bij de bomaanslag op een konvooi met Syrische evacué’s is volgens het Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opgelopen tot 112. Volgens de hulporganisatie Syrian Civil Defence zijn er tenminste 100 mensen om het leven gekomen, de Syrische staatstelevisie houdt het op 39.

De aanslag gisteren was gericht tegen geëvacueerde inwoners van Foua en Kefraya, twee door de rebellen belegerde steden in het noorden van Syrië. De evacué’s – in overgrote meerderheid sjiieten – werden in bussen naar Aleppo overgebracht. In Rashidin, even ten westen van Aleppo, werd aan de kop van het konvooi een bom tot ontploffing gebracht. Mogelijk betrof het een op afstand tot ontploffing gebrachte autobom, al wordt er ook gesproken over een zelfmoordterrorist die zichzelf opblies.

Het konvooi werd bewaakt door strijders van Ahrar al-Sham, een coalitie van islamistische groepen die tegen het regime van Assad strijdt. Bij de aanslag kwamen naast evacué’s ook diverse strijders van Ahrar al-Sham om het leven. De organisatie heeft de “laffe aanslag” veroordeeld en opgeroepen tot een internationaal onderzoek.

De aanslag is tot op heden niet opgeëist.