De invoering van een nieuw puntensysteem en de daarop volgende huurverhogingen zorgen ervoor dat tienduizenden sociale huurwoningen in Amsterdam en omgeving in de vrije sector terechtkomen. Eén op de vijf woningen komt uit boven de maximumgrens van 664 euro aan huur die voor dit type geldt. (Trouw)
Hier begrijp ik echt niets van. Heb ik iets gemist? Koophuizen zijn de afgelopen twee maanden met 16% in prijs gedaald (en nog veel meer te verwachten tot aan 2014) en sociale huurwoningen worden zo hoog gewaardeerd dat 20% niet meer in die categorie valt.
20% minder kans om als beginner of als zoeker met een laag inkomen aan een huis te komen. Wachttijd geen 8 jaar meer, maar 11 jaar?
Moeten mensen hun kinderen maar in gaan schrijven als ze naar school gaan? Opdat ze als ze volwassen zijn misschien op zichzelf kunnen gaan wonen? Of moeten we net als vroeger maar gewoon bij elkaar blijven wonen in hetzelfde huis?
Wanneer komt er nu eens iemand op een goed idee om al die leegstaande kantoren eens simpel om te bouwen tot leuke, betaalbare appartementen?
Ow en geef die bestuurders van die woningbouwverenigingen ook maar een flinke schop onder de kont, geen bonussen meer en gewoon werken voor een normaal salaris. Scheelt een berg geld die besteed kan worden aan dingen waar ze thuis horen. De woningen!
Ben het helemaal met je eens,slechts één puntje,inschrijven mag pas vanaf je achttiende.
pffffft in Amsterdam was de leeftijd 27 jaar.
en dan kreeg je ook nix.
vooruitgang nu die inschrijvings datum.
het schiet wel op.
nu de woonruimte nog.
quote
Wanneer komt er nu eens iemand op een goed idee om al die leegstaande kantoren eens simpel om te bouwen tot leuke, betaalbare appartementen?
unquote
daar is men toch al mee begonnen hier en daar? studenten en expats? hotel?
las dat ergens.
werkende jongeren en andere doel groepen zijn daar nog niet bij vermeld.