Over de ruggen van (zieke) kinderen

Dat is wat ervan terecht komt, als banken  ‘gekapitaliseerd’ worden, een term die Gerrit Zalm, in de volksmond wel Gulle Gerrit genoemd, i.v.m de stresstest in de mond nam. Kennelijk heeft ‘zijn’ ABN Amro, en vele andere banken,  in korte tijd zoveel kapitaal vergaard, dat die bank stressbestendig is. Hoe komt een bank in relatief korte tijd aan z’n ‘stressbestendigheid’?

Rutte heeft bezwaar gemaakt tegen het gebruik van de term ‘armoede’ in Nederland – hoewel er wetenschappelijk gefundeerde definities van armoede zijn. Als die term niet gebruikt mag worden, dan bestaat armoede in Nederland toch niet? Iets wat geen naam heeft, bestaat niet. Ausradieren en we hebben ’t er niet meer over.  Maar laten we Rutte aan ’t woord.

Citaat uit 2011:

“Premier Mark Rutte maakt bezwaar tegen het gebruik van de term ‘armoede’ in Nederland. Dat zei Rutte woensdag in een debat met Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de SP over de sociale staat van Nederland. Karabulut wil dat het kabinet wat doet aan wachtlijsten bij voedselbanken en tegen honger in ons land.”

Bron

Vandaag werd bekend, dat de armoede onder kinderen stijgt! De armoede was er in 2011 dus wel degelijk – Rutte zat nog in de ontkenningsfase: al 12,9 % in 2008.

“Stijging van aantal Nederlandse kinderen onder armoedegrens”  

Bron

In het rapport van Unicef:

“In de meest welvarende landen ter wereld zijn nog eens 2,6 miljoen kinderen onder de armoedegrens gezakt.  Hierdoor staat het totale aantal kinderen dat in armoede leeft in de ontwikkelde wereld op ongeveer 76,5 miljoen.”

Bron

En van zieke kinderen valt uiteraard óók nog het één en ander te plukken.

“Voor de beloning van directeuren van goede doelen zijn door de branche normen vastgelegd, maar voor wat interimmers van zo’n organisatie mogen verdienen gelden geen regels. Dat blijkt bij Make a Wish Nederland, dat wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Een interim-directeur, die het bestuur uit de eigen gelederen benoemde, ontving vorig jaar een vergoeding van 54.500 euro voor vier maanden werk. Volgens Make a Wish is dat bedrag in lijn met de gangbare tarieven voor een interim-directeur van een goed doel.”

“Volgens Peter Douwes, sinds september directeur van Make a Wish Nederland, is die vergoeding goed te verantwoorden. De bruto beloning voor Van Rooij, inclusief onkosten, is gebruikelijk voor een interim-directeur van goede doelen, stelt de directeur van Make a Wish, dat onder anderen Wendy van Dijk (RTL) als ambassadeur heeft.”

Bron.

Ik ben sprakeloos.