Firefox verklaart Nederlandse overheid onveilig

Jawel mensen, terwijl de overheid u privacy en gegarandeerde bescherming van uw persoonsgegevens belooft, blijkt diezelfde overheid toch niet zo betrouwbaar om te gaan met uw privégegevens.(volkskrant)

Wat blijkt namelijk: de overheid heeft voor sites als digid.nl een bedrijf dat veilige certificaten moet afgeven, maar dat bedrijf heeft dus een vals certificaat in de omloop gebracht, waardoor Iraanse hackers onder andere G-mailaccounts konden hacken. Maar goed dus dat Firefox zelf besluit aan de bel te trekken en niet wil garanderen dat sites als die van het RWD en de belastingdienst veilig zijn.  Lees verder op tweakers … De Nederlandse overheid tapt dagelijks ongeveer evenveel af als die in de Verenigde Staten. Dat kan blijkbaar wel veilig en in het geheim. Ik zal maar zwijgen over het feit dat de Nederlandse overheid gewillig is als de VS gegevens vraagt over een Nederlandse burger.

Denkt u de volgende keer maar na wanneer u uw DNA, vingerafdrukken of irisscan overlevert aan de Nederlandse overheid. Denkt u daar maar eens over na… Inmiddels hebben ook Microsoft en Google alarm geslagen. Maar dat mag geen verrassing zijn. De Nederlandse overheid en ICT is een 100 % garantie voor een faal.

4 gedachten over “Firefox verklaart Nederlandse overheid onveilig”

  1. Is dit niet een beetje een digitale storm in een digitaal glas water. Uitgaande van de update bij dit krantenbericht lijkt het allemaal “wel mee te vallen”. Dat er in de wereld van de digitale veiligheid af en toe (soms vervaarlijk grote) steken vallen, is nou op zich ook niet zo bijzonder…
    😉

  2. Ach Maddie, het is vast niet erg als je als dissident hier verblijft en de Nederlandse overheid gegevens gratis overhevelt aan Teheran……….

  3. Nee Sjef, dat bedoelde ik niet. 😡
    Voor die dissident is en blijft het vreselijk. Maar in de gruwelijke wereld van het internet geldt wel, dat dit soort dingen vaker voorkomen, zonder dat de overheid er altijd al teveel mee te maken heeft. Als er inderdaad een certificaat gestolen is, zoals wordt beweerd in bovengenoemd artikel, wordt de schuldvraag al echt iets ingewikkelder, lijkt me zo. 😉

Reacties zijn gesloten.