Halbe Zijlstra (VVD) kan er niks aan doen dat hij een aso is

Halbe Zijlstra (VVD) is boos op de kamer omdat die het niet lukt klootzakkerige maatregelen als langstudeerboetes af te schaffen, die Halbe Zijlstra zelf heeft ingevoerd onder Bruin I. In opdracht van het CDA trouwens, dat helemaal nooit meer herinnerd wil worden aan het feit dat ze ooit deel uitmaakten van Bruin I:

Zijlstra was na afloop van het debat niet te spreken over de Tweede Kamer. “De Kamer moet helderheid geven richting studenten en instellingen”, stelde hij. “We moeten niet in de val trappen weer met andere initiatieven hoop te bieden, dat is niet redelijk.”

Nou precies. Bruin I kwam met allerlei prachtige, heldere simplistische asomaatregelen, en als iemand dat niet wil moet die maar met iets anders op de proppen komen.

Ontwikkelingshulp decimeren, langstudeerboetes invoeren, en geestesziekte niet als echte ziekte beschouwen; dat is hoe je bezuinigt volgens de VVD. En iedereen die dat niet wil is ‘niet realistisch’. 130 km per uur rijden, de JSF aanschaffen en 1000 euro uitdelen aan iedere hardwerkende Nederlander (ik ben net terug uit de VS; het lijken de republikeinen wel, met hun poging de verkiezingen te kopen met belastingverlagingen voor hardwerkende Nederlanders. En gaan ze dat nog controleren, wie er al dan niet hard werkt?) is echter wel realistisch.

3 gedachten over “Halbe Zijlstra (VVD) kan er niks aan doen dat hij een aso is”

  1. Volgens mij is de langstudeerboete door Kunduz geïntroduceerd en niet door Bruin, slecht een detail 😉

Reacties zijn gesloten.