55-plus ontslag leidt tot pre-pensioen

Klinkt toch leuker, vrolijker, optimistischer dan: “7 op 10 oude WW’ers langer dan jaar werkloos” .
Laten we eerlijk, zijn het verhogen van de AOW-leeftijd door achtereenvolgens het Kunduz-akkoord en dit kabinet in combinatie met versoepeling van ontslagrecht en verkorting van de WW-duur leidt tot de aangename werkelijkheid van meer werklozen vanaf 55 jaar die 12 jaar (!) eerder een uitkering krijgen. Treurig maar waar.

Van de 55-plussers met een werkloosheidsuitkering is 70 procent binnen een jaar nog niet aan het werk. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde Kennisverslag van het uitkeringsorgaan UWV.

Gevolg: minder consumentisme, een informele economie, uittocht richting krimpregio’s, volkstuintjes die er prachtig bij staan.

Onze vrienden van het CDA zien dat ook gebeuren en proberen de informele economie al op voorhand de kop in te drukken door bij uitkeringsfraude omkeren van bewijslast in te voeren.

Het wachten is op dat Geert Wilders zich zijn verkiezingsbelofte herinnert, 50plus Henk Krol afdaalt uit zijn ivoren toren en zich ook ’65 jaar is 65 jaar’ herinnert, Meisje Liane ANBO den Haan zich eens goed verslikt in haar koffie en dat ze samen tot het besef komen dat er wat moet gebeuren voor die oude WW’ers en opnieuw met een VUT-regeling komen.

2 gedachten over “55-plus ontslag leidt tot pre-pensioen”

  1. Het zou wel een oplossing kunnen zijn ,in belgie heeft men het e ook al over ,daar was het ook afgeschaft maar nu met het sluiten van ford genk en vele andere bedrijven ,ook het ontslaan van vooral oudere werknemers zorgt ook daar voor problemen .Maar hier met onze visionaire leiders verhogen liefer de AOW leeftijd willen een versoepeling van het ontslagrecht .Hoe dom kan je zijn in deze tijd van stijgende werkeloosheid .Hieruit blijkt maar weer dat deze regering grofweg schijd aan zijn bevolking heeft ,het maakt hen niet uit of u indien u werkeloos raakt tot u 67 in armoede doorbrengt ,zij zijn gesteld .

Reacties zijn gesloten.