50plus steunt stap naar rechter om kabinetsplannen

Ouderen die hun tanden laten zien en naar de rechter stappen vanwege het „onbehoorlijk bestuur” en „eigendomsontneming” van dit kabinet is een nieuw fenomeen in het toch al niet zo fraaie politieke landschap. Het gebeurt wel rustig aan: eerst een dreigement:

De partij 50PLUS is van plan de groep ouderen te steunen die naar de rechter stapt als het kabinet niet binnen 2 weken de AOW-plannen aanpast. Dat heeft partijvoorman Henk Krol dinsdag laten weten. 50PLUS wil de boze senioren „met alle middelen” ten dienste staan.

18 gedachten over “50plus steunt stap naar rechter om kabinetsplannen”

 1. Hoe gek wil je het hebben met die 50plus-miepen : VVD-clubje pur-sang met Krol als akela.
  Dol zijn ze op die vrije markt, maar nu even niet, want het zal wel leuk staan in de pers en kiezers opleveren.

 2. Krol als klokkenluider vervolgt.

  Omgekeerde wereld,
  bedrijf beveiligd medische dossiers op dusdanige wijze dat zelfs een/de fractievoorzitter van een ouderenpartij deze dossiers online kan hacken (groot woord voor een pincode invoeren).
  Gevalletje deur staat open maar je mag niet binnen lopen

 3. @4: Amstel:

  Ja die Krol wil almaar klokjes luiden en er mee spelen.
  Deze deur stond wel erg ver open.: )

 4. @6: Amstel

  Ik heb een keer met die kerel bij een fricandellen- en kaasssoufleetent gestaan, wat een misselijke kwal. Het vet droop van zijn zatte smoel af, en mijn vriendje had zeer veel belangstelling van ze, . Hoes van de VVD was er ook bij. Blurgh.O, Verlinden trouwens ook.
  Ik weet het, weinig nieuwswaarde, maar het komt nooit meer goed tussen die Krol en mij ; )

 5. Je kan niet zeggen dat deze mensen geen initiatief nemen. Zij wel, die ouderen, maar waar zijn al die andere mensen die net zo hard en net zo zwaar genaaid worden?

 6. @ LRd Niet leuk voor jou op dat moment. Ik heb Henk Krol op een andere manier leren kennen in een andere setting en hij kwam mij als een aardige man over.

  En ach ja, zat zijn in een friterie , dat geeft vlekken :-))

 7. @9: Amstel:

  Op een andere manier Krol leren kennen? In een andere setting? Vertel ! : ) ” LRD geeft raad ” (= nieuwe Krapuulrubriek).

  Ik vond het juist wel heel leuk bij dat frietkot, want ik heb gezegd dat hij een viezerik is. Was tijdens een of andere roze zaterdag, of woensdag, of vrijdag, of kermis of boottocht, weet ik veel, naar aanleiding van een artikel van hem tegen buitenlanders in dat flutkrantje van hem.

  Een slijmjurk is het, een echte VVD-er, een opportunist, een misselijke onzingaysitehuppeldepupgrootverdiener. Zo, nou jij weer. ; )

 8. Niet elk krijtstreeppak is lid van de VVD. Henk ziet kansen maar daarom Henk een opportunist te noemen? Gaykrant is baanbrekend geweest. Gaysite is een van de vele. Grootverdiener? Een goed ondernemerssalaris en sinds kort boven een ton als fractievoorzitter van 50plus.

  Er kleven inderdaad negatieve gebeurtenissen aan Krol, en of hij altijd de waarheid spreekt over wat hij allemaal heeft gedaan is de vraag.

  Wat ik bijzonder vind, is dat hij het taboe ‘spreken en schrijven over aids’ heeft doorbroken

 9. Van 1978 tot 1985 was hij voorlichter van de VVD Tweede Kamerfractie.
  – Eigen spelling volgens eigen cv.

  Om de een of andere reden bestond bij de linkerzijde twintig, dertig jaar geleden de mening dat “zo” zijn eigenlijk bij voorbaat al best links was. Krol en een menigte andere VVD-ers hebben hier nogal duidelijk mee afgerekend.
  50+ mag opgericht zijn door Jan Nagel, die heeft ten slotte ook Leefbaar Nederland opgericht, daar danken wij Fortuijn en Teeven aan, oud-VVD-er Krol is nu gezichtsbepalend. Dus 50+ verdient alle wantrouwen.

 10. @11: Amstel:

  [ Niet elk krijtstreeppak is lid van de VVD. ]

  Daar heb ik niks over gezegd.
  Maar een zelfverklaard VVD-er is toch echt een VVD-er.

  [ Gaykrant is baanbrekend geweest. Gaysite is een van de vele. ]

  Gaykrant baanbrekend? Een goedkoop lifestylevod dat vertelde hoe men zich als gay hoorde te gedragen en welke mode je moest gaan kopen. En waar je naar toe moest op vakantie, en ook nog even een makelaarskantoor want gays hebben het zo goed namelijk. Krol’s kassa.

  [ Een goed ondernemerssalaris en sinds kort boven een ton als fractievoorzitter van 50plus.]

  Vind jij dat geen grootverdiener dan?

  Dus al snel een paar ton per jaar. Ik heb niks met ondernemers “die kansen zien”. Verbaast me eerlijk gezegd ook van jou. Ook je opmerking over een” goed ondernemerssalaris”. Is dat een apart vak ofzo met recht op méér dan een normaal mens? Vinden ze zelf van wel, daar rust het hele Vrije Markt- en Neoliberaal gezever op.

  [ Wat ik bijzonder vind, is dat hij het taboe ‘spreken en schrijven over aids’ heeft doorbroken ]

  Ja hij heeft bijna een heilig kransje om zijn hoofd. Ik heb nul komma niks met zo’n man die zich opwerpt als woordvoerder van de Gays( en al die andere soorten) .

  Zijn woord gaat er bij potten en poten in als Gods Woord in een ouderling.
  Nooit gesnapt.

 11. @13 LRd We zullen het niet eens worden over Henk Krol 🙂
  Wat betreft krijtstreep, ik ken Krol alleen maar in een net pak, vaak met een dun streepje.

  In de eerste jaren van de Gaykrant (na 1979) vonden velen, waaronder ik de Gaykrant baanbrekend. In die tijd waren veel bibliotheken zelfs verstoken van het blad dankzij homofobe directies.

  Wat betreft de inhoud, ach vergelijk het eens met arts en auto, ook een specifiek lifestyleblad.

  ondernemerssalaris:
  Volgens de belastingdienst heeft een ondernemer met een eigen BV minimaal 42k aan bruto inkomen, heb je minder dan moet je dat aantonen. dat is 1 1/3 maal modaal maar belestingtechnisch hou je daar minder aan over dan iemand die dat verdiend in loondienst. Weet je meer uit je BV te halen dan gaat het behoorlijke de andere kant op.

  42K bruto is een behoorlijk inkomen. Daar staat doorgaans tegenover dat ondernemers meer uren maken en behoorlijk meer risico nemen, zeker als ze medewerkers hebben.

  Wat betreft “kansen zien” Daar verschillen we in van mening. Heeft geen zin denk ik om daar op in te gaan via dit medium.

  heilig kransje en Gods woord
  Ach dat bewijst dat potten en poten ook gewone mensen zijn, je kan met ze / over ze en voor ze praten

 12. @14: Amstel:

  [..] [ Daar staat doorgaans tegenover dat ondernemers meer uren maken en behoorlijk meer risico nemen, zeker als ze medewerkers hebben.] [..]

  ARGHHH.. Wat een gezeur van je over die uren en risico van de ondernemers, en dat “kansen zien”.

  Een beetje Kapitalisme is wel ok?

 13. Met de afbouw van de ontslagbescherming en arbeiders ( fuck dat woord “werknemer” ) die steeds vaker bij faillissementen op zijn hoogst een deel van hun laatste loon krijgen … is het risico voor een arbeider ondertussen net zo groot , of soms nog groter dan dat van een baas .. Een arbeider heeft geen BV constructietjes om zijn persoonlijk bezit veilig te stellen .. die raakt gewoon haast alles kwijt …

 14. @16: Bakra:

  Helemaal met je eens Bromsnor ; ).

  Teleurstellend dat “linkse” mensen zelden in staat zijn het totaal te overzien.
  Je kiest voor Socialisme ( socialiseren) of voor Kapitalisme ( kapitaliseren).
  Een beetje Kapitalisme kán niet, het systeem moet uitdijen om verder te kunnen vreten.

  Een beetje van dit en een beetje van dat is de sociaal-democratie, denkt ze althans , maar dat is onmogelijk, het is het pure Kapitalisme.

 15. @17 , ah ja , de “mythe van de constante groei ” waar alles ter rechterzijde van Anarchisme en Socialisme heilig in geloofd .. er volledig aan voorbijgaand dat kanker het enige is in de natuur dat constant groeit .. De revolutie eet misschien haar eigen kinderen , het kapitalisme eet de kinderen van anderen …

Reacties zijn gesloten.