500 animal cops lopen voor de muziek uit

Laat u horen!

Als je een beetje erg wantrouwend bent, zoals ik, zou je haast denken dat die punten over de animal-cops en de opheffing van het NOS-Muziekcentrum in het Bruine Accoord zijn gezet, om de aandacht van de hoofdzaken af te leiden.

Maar dat neemt niet weg, dat het altijd goed is, om je stem te laten horen naast die van de 7799 mensen die (maandag, 18h13) al een protest hebben getekend tegen de cultuur-barbaristische plannen van het Bruine Driemanschap.

In het regeerakkoord van het nieuwe kabinet staat letterlijk en zonder meer: ‘Het muziekcentrum voor de omroep wordt afgeschaft.’

Zonder enige verantwoording wordt de toekomst van vier internationaal hoogaangeschreven omroepensembles op losse schroeven gezet. De poten worden weggezaagd onder een typisch Nederlandse muziekpraktijk. Een muziekpraktijk die volop klinkt via radio, televisie, online en live voor goedgevulde zalen in onder meer Amsterdam en Utrecht, op het Holland Festival, Pinkpop en het North Sea Jazz Festival.

Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest kunnen na 65 jaar onderscheidend artistiek werk het veld ruimen.

Niet eerder dreigde zo’n grote kaalslag in Nederland. Houd Nederland mooi en muzikaal en LAAT U HOREN!

Schrijf hieronder uw reactie. Voorkom opheffing van het Muziekcentrum van de Omroep en steun onze musici.

Dat kun je doen op de volgende plek: Muziekcentrum v/d Omroep.

9 gedachten over “500 animal cops lopen voor de muziek uit”

 1. Als je een beetje erg wantrouwend bent, zoals ik, zou je haast denken dat die punten over moslims in het Bruine Accoord zijn gezet, om de aandacht van de bonussen, hypotheekrenteaftrek, graaicultuur en topsalarissen af te leiden.

 2. en dan maakt men zich zorgen dat de Nederlandse cultuur wordt verdrongen door een andere…
  Of heeft het MCO zich schuldig gemaakt aan het vertolken van volksvreemde klanken? Waaruit bestaat die cultuur waar we zo trots op moeten zijn? Op muzikaal gebied is dat (net als op demografisch gebied) altijd een smeltkroes geweest, de populaire ‘Nederlandse’ muziek bestaat uit een wonderlijk mengsel van polka en Italiaanse opera, het enige wat je uniek Nederlands zou kunnen noemen is de gabberhouse. Ik gun de liefhebbers daarvan hun luistergenot, maar erg verheffend kan ik het persoonlijk niet vinden en het lijkt me dat orkesten/instellingen/evenementen die de muziekcultuur naar een hoger plan tillen alle steun verdienen!
  .
  (mijn commentaar bij de petitie, gaat best wel hard trouwens, nu (23.00u) al bijna 9000!

 3. Tijdens de uitzending bij P & W vond die Graus dat dierenmishandelaars streng gestraft moesten worden. Hij had het over hoge boetes, strengere gevangenisstraffen en zelfs meer.
  Zou hij bij dat “zelfs meer” de doodstraf bedoelen?
  Je weet het maar nooit met die gasten van de PVV.

 4. @6: Absoluut, allemaal tekenen! Naar de 10.000 …
  @7: Heb je Graus al eens iets horen zeggen tegen de martelpraktijken in de varkenshouderij, de eiermijnen en de kalvermishandeling? Daar heb je geen 500 cops voor nodig, maar wetten en een justitie die ze handhaaft. Allemaal zoethouderij en kiezersvangen.

 5. Huib Schreef:

  @6: Absoluut, allemaal tekenen! Naar de 10.000 …
  @7: Heb je Graus al eens iets horen zeggen tegen de martelpraktijken in de varkenshouderij, de eiermijnen en de kalvermishandeling? Daar heb je geen 500 cops voor nodig, maar wetten en een justitie die ze handhaaft. Allemaal zoethouderij en kiezersvangen.

  Graus is gewoon de zoveelste zuiplap van die bende.

Reacties zijn gesloten.