Fatima in het provinciehuis

Onderstaand artikel is van voormalig Krapuul redacteur Bart Voorzanger, en verscheen eerder op zijn eigen site.

De PVV wil het hoofddoekje verbannen uit álle overheidsgebouwen, om te beginnen uit het Noord-Hollandse provinciehuis. Een politieke analyse … 🙂

De heer Brinkman, het ‘democratische gezicht’ van de PVV en lijsttrekken voor die partij in Noord-Holland, liet het Parool weten dat hoofddoekjes in álle overheidsgebouwen voor iedereen verboden moeten worden, en dat bijvoorbeeld mijn stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik dus wat hem betreft het provinciehuis in Haarlem niet in zou mogen zolang zij haar hoofddoek niet afdoet. Het hoofddoekje staat symbool voor de onderdrukking van de vrouw, zo liet hij weten, en symbolen zijn belangrijk. Dat laatste is een zinnige constatering, en op zinnige opmerkingen van PVV’ers moeten wij zuinig zijn. Symbolen zijn inderdaad belangrijk, zo belangrijk dat sommige partijen alleen nog symboolpolitiek bedrijven – door hoofddoekjes te verbieden, bijvoorbeeld. Maar verder …

Sta nou eens even écht stil bij wat hier gebeurt. Een politicus – een volwassen vent die in een eerder bestaan als politieman voor hete vuren heeft gestaan, die dankzij die ervaring een nuchter en realistisch beeld van onze samenleving zal hebben, die zich, daardoor geïnspireerd, voornam krachtig op te treden tegen onrecht en maatschappelijke misstanden, weduwen en wezen te beschermen, de misdaad bij de wortel aan te pakken, zich in te zetten voor vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten – zo’n man dus waar we allemaal, terecht, tegenop zien, richt zich in zijn volle lengte op, heft het wijze hoofd, opent de mond waaruit niets dan moedige en hoopgevende klanken kan komen, en verklaart plechtig de oorlog die alle oorlogen overbodig zal maken … aan een lapje stof.

Hier past maar één reactie. Liefdevolle verpleging in een omgeving met veel groen en stilte. Een spanlaken als het nodig is, maar wie weet wat kalme overreding vermag; er schuilt nog altijd een kern van redelijkheid in deze verwarde man. En heus, het komt wel weer goed. Ooit.

En wat dat hoofddoekje betreft: zie mijn stukjes 16, 17, 35, 42, 59, 62, 63, 66, 74 (Ja, ik weet het, ook ik lijk wel gek).

3 gedachten over “Fatima in het provinciehuis”

  1. Nordholt kraamde soortgelijke onzin uit bij WNL van de week.

    borrelpraat == borrelpraat, niet teveel aandacht aan schenken.

    En LOL @ “en op zinnige opmerkingen van PVV’ers moeten wij zuinig zijn”

  2. Het zal de Jihad extremisten ongetwijfeld dun langs de benen lopen, dat die lui van de PVV nergens voor terugdeinzen en zomaar vrouwen en meiden durven te treiteren.

Reacties zijn gesloten.