Waar komt die gebenedijde Wilde toch vandaan?

De Grote Lijder is helaas nog niet op z’n juiste plaats gezet. Om jullie wat te helpen, wordt de prijsvraag met 1 dag verlengd. Ziehier een afbeelding van de gehele sculptuur:

Blijkens de palmbomen op de achtergrond, is het nauwelijks aan te nemen, dat het hier om een gekerstende joods-christelijke Germaan gaat, tenzij het een Vandaal is, die, zoals bekend uit de geschiedenisles, vanuit Azië heel Europa door trok, om in Noord-Afrika zijn wortels met die van de Moren te vermengen, zodat de Berbers ontstonden.

Een kleine tip, nog. Noord-Afrika is niet zo gek ver weg van het hier afgebeelde monument.

En, vooruit dan maar, nog een hint:

De Phoeniciërs, de Filistijnen dus, een volk dat zijn ADN deelt met de Hebreeën, koloniseerden oorspronkelijk het gebied.

Maar waar komen dan die Oost-Aziatische wortels vandaan?

– Voor u een vraag; voor mij een weet.

Nog 24 uur om het raadsel op te lossen!

32 gedachten over “Waar komt die gebenedijde Wilde toch vandaan?”

 1. Huib , ADN is Frans hoor ..( en mischien ook wel Vlaams , ge weet t nooit ) maar wij Nederlanders spreken op z’n Engels van DNA ……. Goed geintergreerd hoor 😀

 2. En Berbers zijn al veel langer in Noord Afrika ,minimaal zo’n 5000 jaar , de Rif-Berbers ( jawel de gehaatte K. Metjes) hebben dat vandalen bloed weer wél , en ladingen Joods bloed …..

 3. Wij bladeren nog even in de boeken verder naar een stoere krijger. Malta? Sicilië?
  Was ik vorig jaar nu toch maar naar Malaga op vakantie gegaan, of naar Gibraltar, dat had ik dit wanstaltige – pardon Huib! beeldschone – beeld misschien in het wild gezien.
  Zou het de zoon van een Tunesische schone en een Vietnamese prins zijn? Of een Spaanse schone en een Ghurka?

 4. Goed gedacht Weimar, alleen: wat is de Oostaziatische connectie op de Canarische Eilanden?

 5. @Nol, nu willen we inderdaad ook het hele verhaal horen. Maar misschien geeft Huib morgen uitsluitsel…

 6. @9
  Het klopt overigens wel dat de kanarie naar de eilanden vernoemd is.

 7. @ jvdheuvel:

  Geen prijsvraag zonder prijs ! De prijs is het PVV partijprogramma met goud omrand de zin over de verplaatsing van de Nederlandse ambassade naar Jeruzalem. Dat lukt jou toch wel om juist die zin leuk te omranden met allemaal meeuwtjes & sterretjes ? Je hebt zoveel verstand van techniek dat je zelfs een klapsigaar kan bezorgen. Je mot me wel BCC een kopietje sturen. Ik heb Kaspersky Internet Sec 2011 dus ik kan die klapsigaar wel aan.

 8. @ Weimar: even een technisch probleempje aan je voorleggen. Ned. heeft een ambassade in Tel Aviv, of liever gezegd in Ramat Gan (maakt niet uit, zelfde stad, andere kant snelweg), en een kantoor in Ramallah en een kantoor in Gaza. En volgens mij ook nog een consulaatje in Haifa. Vroeger had je dat daar, in elk geval. Nu ja.

  Wanneer je je PVV-klapsigaar en verkiezingsprogramma naar Jeruzalem stuurt, komt ie misschien bezorgd naar Ramallah. Is dat nu de bedoeling?

 9. @ Boze heks:
  Ik maak er gelijk een prijsvraag van ! Het is jammer dat ze in Israel geen Google View hebben anders liet ik hier het kantoor in Jeruzalem zien met de vraag : Wat zit er op de vijfde etage en wat spoken ze daar uit !

  @Heuvel
  Ik heb zo’n sigaar twee jaar geleden ontvangen van GatesOfVienna na een viertal postings. Mijn laptop begon zo hard te loeien dat de buren op de muren begonnen te bonken terwijl we vrijstaand wonen. Ik wist niet wat ik moest beginnen. Uitzetten hielp niet. Pas na een kwartier kwam ik op de idee de batterij eruit te halen. Een mannetje heeft ‘m weer aan de praat gekregen voor € 35. Kan jij dat ook ? Niet het repareren maar aan mij in bijlage een klapsigaar presenteren die ik ongeopend met een proxy door kan sturen. Een voetzoeker of een sterretje is ook goed. Of een romeinse kaars aan een gebenedijde met de groeten van Pontius Pilatus. Moet je lukken.

 10. @ Arnold J. van der Kluft:
  @Heuvel
  Illegaal is een kwestie van definitie. Ik ken geen settler die zegt dat hij illegaal op de Westbank woont & volgens mevrouw De Lange is het volstrekt legaal 250 miljoen Arabieren te nuken dus laten we niet meuren over een klapsigaar of romeinse kaars.

  @Nol
  Een prijsvraag binnen een prijsvraag is imho niet of topic en zeker niet voor de grootste kanshebber op de prijs die graag het estafette stokje wil doorgeven.

  Dit is het e-mail adres nlgovjer@zahav.net.il

  nederland.gouvernement.jeruzalem@internetprovider.israel

  Nah, kom op

 11. @#22 Jammer dat je geen aangifte hebt gedaan tegen GatesofVienna. Computervandalisme van dat soort is gewoon strafbaar.

 12. @ nexus m.:

  Ik ben verkikkerd op dit type prijsvragen. Als er elke week eentje wordt gepubliceerd kom ik hier dagelijks. Ik heb vannacht gewerkt aan deze : Welke koningen liggen begraven op Delft ?

  @Sofia
  Uitgezocht en ik weet precies wie het zijn maar de server staat in Virginia en wat kost het niet om alleen al de provider v.v. te schrijven. Ook mijn eigen schuld een beetje want ik had kennelijk geen goede beveiliging. Nu heb ik de dure uitgaaf van Kaspersky.

 13. @#28 Server staat in Virginia maar je kunt in Nederland gewoon gratis telefonisch aangifte doen. Of de politie er wat mee wil doen is vers 2. Ik weet wel dat er Nederlandse leden van Stormfront zijn aangepakt ondanks dat de server in de VS staat. GatesofVienna is een Europese club en als zodanig hier aan te pakken. Providers horen ook op email te reageren. Een brief kost je internationaal een paar euro en aangetekend wat meer. Het is jouw zaak uiteraard.

 14. @ Sofia van der Linde:

  Ik heb het zo goed uitgezocht dat als straks op 12 februari blijkt dat het OM behoudens de aanzegging van een nieuwe datum in de dagvaarding geen jotta heeft veranderd in de tenlastelegging dan SCH*P ik hier, op deze site, mevrouw Birgit en meneer Paul helemaal V*RR*T wegens ambtsmisdrijf. Ik heb althans de lust daartoe maar vanwege mijn procrastinatie – in velerlei opzicht een dure ziekte – zal wel niet zover komen. Een aangifte doen tegen die Nirgit en haar maatje Belleman. Sjabbesgoyim van Wilders.

 15. @#30
  Ik hoop dat je het een en ander kunt bereiken. Ik ben een paar jaar terug actief geweest op een forum waar Lionheart ook postte. Nee, ik ben geen liefhebber van GatesofVienna. Hij is een van de vele mensen die ik van Conservatief naar extreem rechts heb zien afzakken.

 16. @ Sofia van der Linde:
  Ik ben Gekke Henkie niet, mijn nick luidt Weimar en da’s al laf genoeg. Ik hou net zoals de meest NL-ers van streetwise gedrag. Stel je voor dat Lucassen in mijn brievenbus komt sassen. Nee dank U. Ik had ooit ook een akkefietje bij een simpele aanrijding met een vrouwelijke tok in een overjarige vw. Nauwelijks schade totdat ’s nachts na een maand of drie de stenen door mijn ramen vlogen en na twee weken weer en alle banden van de auto lek. De plesie had na twee weken mijn naw gegevens aan de zonen van de tok gegeven. Ik dus : ik wist het wel, ik wist het wel dat het uit die hoek moest komen ! Louw loene dus. Het zit me nog tot hier. Nu zijn we binnenkort vijf jaar verder en 1 ding : de wraak smaakt zoals goede wraak smaken moet. Heerlijk zoet en met een afdronk daar kan geen Chateau Petrus tegen op.

Reacties zijn gesloten.