Opgejaagd, bedreigd, bezeten – voor wie is dit Monument?

Eenzaam kijkt hij uit over het land dat hij verloor. Na harde strijd verloor, aan vreemde indringers.
Eerst kwamen ze als werkers, handelaars, priesters. Maar al spoedig voerden ze met geweld hun eigen wetten in.
Onder de oorspronkelijke bewoners was er slechts één, één enkele held, die, wetende dat de strijd ongelijk was, toch stand hield.
Zelfs zijn vijanden moesten erkennen, dat zij te doen hadden gehad met een groot man. Ze richtten na zijn heldendood een standbeeld voor hem op.
De versteende vrijheidsstrijder is nu gedoemd, voor altijd uit te kijken over een landschap vol onbeschaamde- en van torens voorziene tempels.
O lezer, herken toch in zijn edele trekken een mengsel van Oost-Aziatisch-, Levantijns en Germaans bloed!
Niets is mis met zijn wortels!
———
Nu is de vraag aan u, lezer: Waar heeft men voor deze man een standbeeld opgericht?
 • Hongarije
 • Israël
 • Rusland
 • Florida
 • Venlo
 • Spanje
 • Kosovo
 • Afghanistan
 • Soerabaja
 • Monschau
 • Arhus
 • Volendam?

Antwoorden in de commentaarrubriek. Onder degenen die de juiste plek hebben geraden wordt een speciale afdruk van het PVV-verkiezingsprogram 2010, goud op snee, verloot. Ze hebben immers bewezen, de juiste wortels te hebben en kunnen gerust de culturele tweedeling van Nederland in Über- en Untermenschen tegemoet zien!

De oplossing van deze prijsvraag wordt morgenochtend, 4 januari 2011 om 9:30 uur gepubliceerd.

10 gedachten over “Opgejaagd, bedreigd, bezeten – voor wie is dit Monument?”

 1. Ik waag een gokje: het is een lokale held die tijdens de ”Slag bij het Broodveld” in Transsylvanië, in 1479, meevocht aan de Hongaarse kant, tegen de Osmanen. In aanmerking genomen dat de meeste Transsylvanezen Saksen zijn die ’t met Romeinen en Hunnen en Mongolen hebben gedaan.

 2. Redelijkerwijze zou ik denken: Florida, een monument voor een Seminole-voorman. Klopt ook het meest met de vreemde indringers, hoewel ook Rusland een kandidaat zou kunnen zijn op dat punt.

 3. Venlo,
  Het is het een standbeeld van de Germaanse messias van Nederland. Hij heeft Oost-Aziatisch en Germaans bloed. Volgens mij gaat het hier om een standbeeld van Geert met zijn geblondeerde haren die zijn extreem-rechtse achterban het idee moeten geven dat hij Germaans bloed heeft, maar in feite Oost-indisch bloed. Het beeld heeft wel een wat magere kop in tegenstelling tot de wat dikkere kop van Geert, maar beelden moeten iemand beter afbeelden dan hij of zij in werkelijkheid waren. Het standbeeld is door de immigranten die hier de boel hebben overgenomen opgericht ter nagedachtenis van een “waardige” tegenstanders die tot de laatste snik heeft gevochten om deze overname van Nederland tegen te houden. De door hun tot messias op een voetstuk gezette en aanbeden Wilders heeft volgens hun zich verzet tegen de hordes immigranten die hier eerst kwamen om te werken, toen t land hebben laten islamiseren, waarna het land omgeven is door moskeeen en vervallen tot een primitieve staat.
  Het is de paranoide psychotische gedachte dat leeft bij angstig Nederland dat heeft te kampen met een identeitcrisis.

 4. Deze speurtocht leert mij dat er in Madrid een monument voor de Filippijnse vrijheidsstrijder José Rizal, door Benedict Anderson geïdentificeerd als anarchist, staat. Leuk om te weten, maar hij is het niet. Hij is wel als wilde neergeknald, maar had toch “Europese” kleding aan.

  Mte de weggegeven aanwijzingen komen we lijkt mij evenwel toch in Spanje aan.

Reacties zijn gesloten.