‘Zwijgen maakt Rutte medeplichtig aan PVV-meldpunt’

Zegt Marco Visser in Trouw. Ben ik helemaal met hem eens. Hier komt Rutte niet weg door te zeggen dat ze ‘agree to disagree’. Dit komt aan fundamentele waarden in Nederland en een MP die dat niet ziet, zit niet op de juiste plaats.

Ik ben blij dat er in de wereld nog mensen zijn die de Nederlandse MP bij de les willen houden en ben ook blij dat er steeds meer gemor komt dat Rutte dit niet goed heeft gedaan. Van mij mag het aanzwellen tot heel veel lawaai.

Maar Rutte blijft (vast lachend) volhouden dat het geen zaak van de regering is dat de PVV zulke achterlijke websites opent.

Vicepremier Maxime Verhagen was tegen RTL7 iets uitgebreider in zijn reactie. ‘Het is geen website van de regering of van de overheid. Wij staan als kabinet voor een vrij verkeer van werknemers en de Oost-Europeanen hebben ook een grote bijdrage geleverd aan onze economie. Maar we sluiten onze ogen niet voor de problemen: oneerlijke concurrentie, malafide uitzendbureaus, uitbuiting, overlast’. Dat zijn volgens Verhagen problemen die het kabinet samen met de gemeenten probeert aan te pakken.

Dus dan word je onderbetaald, uitgeperst en uitgebuit en dan kunnen ze ook nog over je heen zeiken omdat je geen Nederlander bent. Ja, zo kennen we de tokkies weer! En wat mij betreft horen daar ook die patjepeeërs van de VVD ook bij.

 

 

 

8 gedachten over “‘Zwijgen maakt Rutte medeplichtig aan PVV-meldpunt’”

 1. Zwijgen “maakt” Rutte helemaal niet medeplichtig. Medeplichtig is Rutte al lang, lijkt me…

 2. Het is precies wat @2 zegt.
  Waar wachten we op dat Rutte met zijn smiley-bakkes excuses gaat aanbieden dat hij met deze gedoogconstructie is begonnen. Moi, ik niet. In het verlengde mag hij zich lekker verantwoordelijk voelen dat hij deze zooi begonnen is, had hij dit niet gedaan dan was dit soort shit nooit aan de oppervlakte gekomen. Rutte en in mindere mate het CDA geven Wilders en zijn likkers dit podium. Mark ……. ga nog even door, lachen.

 3. Mark heeft eindelijk de macht en hij poept in zijn broek voor nieuwe verkiezingen. (oorzaak SP)

  Hij heeft nu eindelijk zijn kinderdroom vervult en dat wil hij niet loslaten. Hij gaat de geschiedenis in als een mislukkeling eerste klas. Nog erger dan Balkenende (ik wil harry niet beledigen). Hoe langer hij aan de macht blijft, hoe meer schandes De Wilders Klan begaat, hoe meer schade de VVD en CDA oplopen.

  Verschrikkelijk dat nu alle allochtonen, Polen en ook Nederlanders moeten lijden door deze misbaksels maar een oorlog zonder slachtoffers is er niet.

  Hou vol de redding is nabij. 😉

  De enige waar ik nu op wil stemmen is de SP een sterkere linkse partij zie ik niet en totdat Gargamel weg is bij PvdA zal ik zeker niet op hun stemmen.

 4. “Hij heeft nu eindelijk zijn kinderdroom vervult en dat wil hij niet loslaten.’

  Zeer passende vergelijking met een kleuter die op het grond van de politieke supermarkt maar blijft rollen en blijft schreeuwen en slaat met zijn voetjes en zijn vuistjes in de lucht omdat-ie “zijn kabinetje” niet wil loslaten. En nee-nee-nee-nee-nee roepen.
  En maar schreeuwen en maar weigeren en piepen enz.enz.

 5. Rutte heeft, volgens mij, de medeplichtigheid allang achter zich gelaten.
  Door zijn zwijgen is hij gewoon een van de hoofddaders geworden.
  Hij zou aangeklaagd moeten worden voor o0vertreding van artikel 1 van de grondwet.

 6. Vriendje Mark zit inmiddels zó diep en zó lang met zijn neus in het kanaal van vriendje Geert dat hij de shit niet meer ruikt.

  Kom op Markje, kom’s uit de kast!!!

Reacties zijn gesloten.